Фандъкова ще чупи рекорди по строеж на детски градини

10637
Фандъкова ще чупи рекорди по строеж на детски градини

Тази година е рекордна за строителството на детски градини. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандкъкова, съобщи БЛИЦ.

"Заложени са 17 нови детски градини. Три от тях, в "Лозенец", кв. "Дружба" и район "Красно село", вече се строят", посочи Фандкъкова. Останалите са в процедура за избор на изпълнител. "За строителство на детски градини са предвидени общо над 24 млн. лв., като 14 милиона бяха отпуснати от Правителството", посочи Фандкъкова.

Фандъкова: Приехме премахването на лихвите по прогнозните сметки от "Топлофикация"

Отпадането на лихвите върху прогнозите сметки на „Топлофикация София” вече е прието. Това заяви столичният кмет Йорданка Фа...

"Разбирам гражданите, които живеят тук, те си имат основанието да искат зелени площи и дървета. Проблемът е, че район "Витоша ВЕЦ-Симеоново", а и не само той, до такава степен е презастрояван през годините, че не може да се намери място за детска градина или градинки", каза Фандъкова. Тя благодари на кмета на район Лозенец - Любомир Дреков, който работи, за да намери възможности.

"Когато стане готова детската градина, гражданите ще бъдат доволни от това, което ще се получи, защото новите детски градини с градинки с дървета представляват малки оазиси", заяви Фандъкова. Тя посочи, че Столична община поема ангажимента да се създаде възможност да се направи площадка за деца.

"Нека да работим за децата във всички аспекти", каза кметът на София. По думите й - на първо място е важно да има къде да ходят децата на детска градина, за да могат родителите им да ходят на работа и да изкарват прехраната си в тази тежка кризисна ситуация.

"Средствата, заложени за построяването на детската градина са около два милиона и двеста хиляди лв. и са от бюджета на Столична община", каза Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com