Фандъкова възложила вътрешна проверка за работата на Центъра за градска мобилност

4295
Фандъкова възложила вътрешна проверка за работата на Центъра за градска мобилност

Аз самата съм възложила проверка на вътрешния одит – цялостна проверка за работата на Центъра за градска мобилност. Това каза пред Агенция „Фокус” кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в коментар на обвиненията на БСП, че ГЕРБ прикрива кражбите в Столична община във връзка с Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Социалистите искаха Сметната палата да направи одит на центъра.

„Във всички случаи аз съм за пълен контрол върху работата на всички структури на общината, в това число и търговските дружества, чийто принципал е Общинският съвет. Общинският съвет приема ежегодно годишните доклади от работата на общинските търговски дружества. Тази година в края на месец юни беше приет и докладът от работата на Центъра за градска мобилност”, заяви Фандъкова.

Борисов: Гоним строителите и започваме изпитанията по втория лъч на метрото

Следващия понеделник гоним строителите и започваме изпитанията по втория лъч на метрото. Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като ...

По думите й следващата година предстои да бъдат напълно проверени и поделенията на центъра – „Столичният автотранспорт” и „Електротранспорт”. „Въпреки че осъществяваме двоен контрол върху работата на дружествата, смятам, че е добре да има проверка и от външни организации, включително и от Сметната палата”, заяви Йорданка Фандъкова.

По нейните думи дейността на търговските дружества е публична. „Доказала съм, че винаги, когато е имало сигнали или информация и резултати от проверка, които говорят за проблеми, съм ги подавала веднага в прокуратурата и в компетентните институции. Смятам, че всеки човек и особено политиците са длъжни, ако имат информация и сигнали, веднага да сезират компетентните органи. Ние сме правова държава, така че би следвало всеки от нас да знае какъв е редът за подаване на информация”, каза още Фандъкова.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com