Годишният доклад за състоянието на околната среда от 2011 е готов

6203
Годишният доклад за състоянието на околната среда от 2011 е готов

Министър Юлиян Попов и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по околна среда Ваня Григорова, ще представят Националния доклад за състоянието и опазването на околната среда през 2011 година, предаде БГНЕС.

Националният годишен доклад е предназначен да информира обществеността и държавните институции за състоянието и рисковете за околната среда и природните ресурси, както и за ефективността и целесъобразността на провежданата природозащитна политика. Докладът е структуриран на основата на екологични индикатори и методологии, прилагани в оценъчните доклади на Европейската агенция по околна среда (ЕАОС), в резултат на което са ясно идентифицирани тенденциите за състоянието на околната среда в страната. Докладът формулира въпросите, свързани с взаимодействието между обществото и околната среда, и представя информация за околната среда в България, съпоставима с оценките на общоевропейско ниво.

Щастие в МОСВ: имало малко документи за подписване

"Аз съм щастлив министър, защото в министерството се подписват малко документи, заяви министърът на околната среда и водите Юлиан Попов...

Документът включва 16 раздела, които обхващат основни екологични направления. Формулирани са "ключови въпроси" от обществен интерес, описани са използваните индикатори и методологии за оценка, източниците на информация и референтните документи, чрез които се търсят отговорите. Оценката на индикаторите е направена по времеви периоди и са изведени тенденции и заключения, които формират "ключови послания" по съответните екологични теми.

Основната работа по изготвяне на доклада е извършена от Изпълнителната агенция по околна среда и Министерството на околната среда и водите, на базата на обобщена информация от междуведомствена група с представители на МИЕТ, МТИТС, МЗХ, МЗ, МРРБ, НСИ и НИМХ.

Документът беше приет на редовно заседание на Министерския съвет. Пресконференцията ще се проведе на 29 април в сградата на МОСВ на ул. "Уилям Гладстон".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com