Хр. Монов за Калин Каменов: Вземете си го този професионалист, отглеждайте си го

27983
Хр. Монов за Калин Каменов: Вземете си го този професионалист, отглеждайте си го

"Когато беше назначен като председател на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов нямаше един работен ден в системата, беше работил единствено и само като електротехник."

Това заяви днес от парламентарната трибуна народният представител от КБ Христо Монов от името на парламентарната група на левите в НС, обръщайки се към Цветанов и оспорвайки неговите тези за неправомерно уволнение на Каменов, съобщи БГНЕС.

Назначават отново скандална директорка на дом за деца

За скандално назначение в дом за деца "Св. Иван Рилски" алармират от коалиция „Детство 2025". В писмо до министъра на здравеопазв...

Ако мислите, че политиката по закрила на детето е само деинституционализацията - грешите, за четири години не направихте нищо, обобщи Монов. Спешният телефон за деца бе изграден по времето на председателството на агенцията от Ширин Местан, а бе открит впоследствие от Бойко Борисов.

Христо Монов оспори и някои "постижения" на предишното управление като посочи за пример, че едно изведено дете в приемно семейство струва 250 000 лв. на българската държава - за тези пари едно дете до 20-та си година би получило добра грижа, каза той.

Целият процес по деинституционализация струва на държавата 220 млн.лв., а са изведени 2608 деца, разделете цифрите и вижте за какъв професионализъм става дума. Големият проблем е за благосъстоянието на българските деца, за което не направихте нищо, обърна се той за пореден път към бившите управляващи.

А за Каменов: вземете си го този професионалист, отглеждайте си го и си правете с него каквото искате, добави Монов.

Бълнуванията на психолога Монов

Вчера в демократична България известният психолог, представител на модерната социалистическа партия - Христо Монов, нарече протестиращи...

Преди дни се появиха слухове, че уволнението на Каменов е един вид отмъщение от страна на червения депутат, който е бил председател на ДАЗД непосредствено преди Калин Каменов.

Напомняме, че в края на юли Калин Каменов бе отстранен от поста председател на ДАЗД, като научи за уволнението си от медиите. На негово място бе назначена Ева Жечева, която преди години е отстранена от поста заради злоупотреби.

От своя страна Христо Монов стана печално известен с определението си "лумпени", което даде на хилядите протестиращи срещу правителството на Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com