Изграждат модерна пречиствателна станция край Люляково

14617
Изграждат модерна пречиствателна станция край Люляково

От два месеца вече се изгражда модерната пречиствателна станция в село Люляково, която хората тук очакват от години, каза кметът на община Руен Исмаил Осман, цитиран от БГНЕС.

Целият воден цикъл е на стойност 32 млн. лева – с 10 млн. по-малко от първоначалния вариант, който беше променен след 2009 г. "Първоначално след изборите 2009 г. проектът беше замразен, но след дълги преговори, вкл. и с министър Караджова и зам.-министър Василева, както и с фирмата изпълнител постигнахме разбирателство за тази цена – 32 млн. лв, от които около 180 хил. лева са съфинансиране от общината, около 6 млн. са от републиканския бюджет и другите 28 млн. са европейски пари" обясни Исмаил Осман.

Самата пречиствателна станция е на стойност 4,5 млн. лева и досега са изградени основите, а според кмета на Руен до няколко седмици ще започне изграждането от кота 0 нагоре.

Около десет от улиците в село Люляково са изцяло асфалтирани след полагането на канализационните и водопроводни тръби / за сметка на фирмата, която изгражда цялостния воден цикъл/. Другите улици са асфалтирани само в частта, където са полагани новите ВиК тръби, а самата водопроводна мрежа вече има и акт 16, допълни кметът Осман.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com