Яне Янев: Депутатите на ГЕРБ плюс тези на РЗС ще бъдат 125 на брой

10316
Яне Янев: Депутатите на ГЕРБ плюс тези на РЗС ще бъдат 125 на брой
Янев едно си знае и държи на него: Нека не допуснем Станишев, Пръмова и Доган да вземат властта”.

Яне Янев даде нарочен брифинг в централата на РЗС, на който заяви: „На тези избори РЗС ще има ключова роля. И това ще е така, за да не допуснем Станишев, Пръмова и Доган да вземат властта. Запомнете! Депутатите на ГЕРБ плюс тези на РЗС ще бъдат 125 на брой. Ние сме единствената политическа партия, която разполага с изключително точни социологически данни,” съобщава БЛИЦ. „РЗС се движи между 5,8 и 6,4%. Аз съм убеден, че ще вземем повече депутати от Кунева, която е свила електоралния си ръст до 3,2 % от имащите право на глас, от тези, които биха отишли да гласуват”. Констатациите си Янев продължи така: „РЗС и Марешки ще се явят заедно на изборите. От понеделник започваме кампания, която ще бъде под надслов: „Влез в политиката – промени България”. Листите ще са с над 60% гражданско участие. РЗС е най-отворената партия.”.

Той добави, че вече има събрани необходими подписи, за да възстанови своята парламентарна група. Както е известно, групата на РЗС в Народното събрание се разпадна, след като напусна Марио Тагарински.

Янев също така обяви, че в зависимост от консултациите при президента и реакциите на останалите политически сили, които може да подкрепят предложението за провеждане на референдума на тема „Искате ли да се свика Велико народно събрание с цел приемане на нова конституция”, от РЗС ще решат дали да входират документите, необходими за възстановяване на парламентарната група.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com