Каменов ще съди Христо Монов за обида

14573
Каменов ще съди Христо Монов за обида

Смятам, че уволнението ми е политическо. Това каза пред журналисти в парламента освободеният председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Калин Каменов, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Бях готов за това, че ще бъда уволнен и нямам проблем с това. Имам проблем с начина, по който се случва; с начина, по който се опитват да ме очернят и да ме наричат какъв ли не”, заяви Каменов.

Хр. Монов за Калин Каменов: Вземете си го този професионалист, отглеждайте си го

"Когато беше назначен като председател на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов нямаше един работен ден в системата, беше работи...

„Преставам с дискусията. Разбрах, че съм бил обиден сутринта. Ще поискам записа от изказването на Христо Монов и ако наистина съм бил обиден от него, най-вероятно ще го дам на съд за обида и клевета. Отвън чух доста граждани, които заявиха желание да заведат колективен иск срещу Христо Монов за начина, по който той ги нарича и обижда, за да може най-накрая този човек да спре да обижда хората”, отбеляза Каменов.

По повод думите на Монов, че преди да постъпи в ДАЗД единственото работно място на Каменов е било като електротехник, Каменов заяви: „Средното ми образование е хладилен техник и не се срамувам от това. Аз съм юрист по образование и се гордея с това. Работил съм в системата на закрила на детето като доброволец, имам различния поглед. От 2000-та година работя с деца не в една и две институции – в Благоевград, Петрич, Враца, Видин, Гоце Делчев. Не се срамувам от това, че съм работил като електротехник, като разследващ журналист, работил съм в общинска администрация. Нямам от какво да се срамувам, на никого не съм навредил, никого не съм обидил, за разлика от други хора, които се държат по непристоен начин в Народното събрание”.

По-рано през деня червеният депутат заяви, че: "Когато беше назначен като председател на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов нямаше един работен ден в системата, беше работил единствено и само като електротехник."


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com