Луджев: ГЕРБ не е дясна партия, тя е недемократична

10060
Луджев: ГЕРБ не е дясна партия, тя е недемократична

ГЕРБ не е дясна партия. Тя е недемократична, йерархична и лидерска партия. Затова България няма алтернатива, каза бившият вицепремиер Димитър Луджев пред вестник "Труд". 

 "ГЕРБ не желае да играе ролята на опозиция. Тази партия още веднъж демонстрира своята недемократичност, тъй като по конституция и по всички правила на парламентарната демокрация тя трябва да е в Народното събрание и от парламентарната трибуна, ако иска да громи, да осъжда, да се противопоставя. Да направи опит да се превърне в изразител поне на тези избиратели, които я представляват и които със сигурност са недоволни от сегашното управление", казва още Луджев. 

ГЕРБ несъгласни с актуализацията на бюджета, било популистки и авантюристичен ход

Депутати от ГЕРБ  не се съгласиха с планираната от кабинета актуализация на бюджета за тази година, определяйки го като авантюрист...

Според него "протестиращите демонстрират странен граждански инфантилизъм". "Те така и не проумяха уроците на миналото, за да разберат нещо просто....Те трябва да намерят начин да се самоорганизират, да излъчат свое представителство, да формулират конкретни искания, които да представляват обществена алтернатива. Иначе за какво ще се правят избори? Не можеш само да викаш "Долу" и "Оставка". Трябва да кажеш има и друг път и ние държим той да се следва", казва още Димитър Луджев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com