Лукойл: Танов се опитва да накърни името ни

9469
Лукойл: Танов се опитва да накърни името ни

Във връзка с широко разпространеното от Агенция Митници прессъобщение за дисциплинарни производства срещу митнически служители в Митница Бургас, в което за пореден път се прави опит да се накърни името на компанията Лукойл, с внушения, че от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД незаконно са източвани огромни количества горива, пресслужбата на Лукойл България ЕООД е упълномощена да съобщи следното.

На 08.04.2013 година поради преминаване към нова система на разплащане със своите клиенти, "Лукойл Нефтохим Бургас" АД напълно в своите права съгласно Закона за измерванията, се възползва от законното си право да направи проверка на измервателни системи. Компанията се обръща към компетентното митническо учреждение – Митница Бургас, с искане за целите на метрологичната проверка, митническите служители да демонтират част от пломбите, което по никакъв начин не променя верността на техните показатели. Два дни по-късно, преди приключване процедурата по метрологичната проверката, служители на Митници Бургас отново поставят митнически пломби на измервателните устройства, и така се преустановява възможността за провеждане на проверката.

Танов: Баретата знае много неща за корумпирани политици и съдии

"Вероятно Златко Баретата знае много неща за корумпирани съдии, политици и полицаи. Много хора ще бъдат доволни, ако той не е на този с...

На 11.04.2013 година"Лукойл Нефтохим Бургас" АД е получила писмо за съответствие от Агенция Митници, с което се удостоверява, че Лукойл Нефтохим е изпълнило напълно и своевременно новите изисквания на Закона за акцизите и данъчните складове, съгласно Наредба №3, от 19.02.2010 година.

С вчерашното си съобщение, което по същество представлява чисто вътрешно митнически проблем и разчистване на сметки между служители на агенцията, отново се прави опит да се създаде пред обществеността усещането, че в Лукойл има нещо непрозрачно и се извършват незаконни действия. Както обикновено за авторите на този текст е безразлично, че се правят внушения, целящи да засегнат доброто име на компанията и накърнят нейния авторитет в българското общество. Вместо да признаят факта, че огромните средства вложени в така наречената прецизна техника не дават необходимия резултат, и че въпреки милионите, вложени от държавата и още повечето милиони вложени от Лукойл, агенция Митници и нейните служители са безпомощни да се възползват от тази прескъпа техника. Ръководителят на Агенция митници в България продължава своя кръстоносен поход срещу най-голямата компания в България, като използва всеки повод, включително своята и на служителите си некомпетентност, за да нанася удар върху името и престижа на компания, без всякакви основания.

Нещо повече, в личен и надлежно регистриран разговор с ръководителя на Лукойл Нефтохим Бургас, лицето Танов си позволява да обвинява компанията в нарушения на нормативните актове и закони на Република България, некоректно отношение към Агенция Митници и себе си самия, както и да заплашва компанията със саморазправа.

За обществото ще остане тайна, че само 24 часа по-късно Агенция митници заявява, че "за сега" не вижда основание за отнемане на лиценза на нефтопристанище Росенец, и че става дума за нарушения на митнически служители, а не на такива на компания Лукойл. Очевидно за ръководителя на Агенция митници заглавия в пресата като "От Лукойл се точи гориво" представляват рутинна част от упражнението му да злепоставя при всяка възможност името на компанията, да създава напрежение между нея и българското общество и да нагнетява мрачни краски около образа на компанията.

Лукойл Академик се сбогува с Еврокъп

Българският баскетболен шампион "Лукойл Академик" се прости за втора поредна година с надеждите си да влезе в топ 16 на Еврокъп. След ...

За действията на Г-н Танов и за заплахите, отправени без никакъв, дори и формален повод, върху ръководството на компанията, Лукойл е сигнализирала министъра на финансите в България", заявяват от компанията.

Публкиван е целият текст на официалното прессъобщение на Лукойл. - бел.ред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com