Малките хора от страната ще получат коледни пакети с хранителни продукти

6378

За трета поредна година националната организация "Малки български хора" ще зарадва своите членове в подаръци. За предстоящите коледни и новогодишни празници те ще получат колети с хранителни продукти, осигурени чрез дарения.

Пакетите бяха подготвени лично от председателя на организацията Светослав Чернев, съобщи БГНЕС. Пакетите включват трайни хранителни продукти – олио, брашно, захар, боб, леща, колбаси. Това са все неща, които малките хора да сложат на своята трапеза за предстоящите празници, обясни Чернев. Колетите са 72 на брой, но те не са за абсолютно всички членове на "Малки български хора", тъй като част от тях, тези, които работят и са в по-добро финансово състояние, са се отказали в името на каузата.

Пакетите са осигурени като дарение заедно с "Хюлет Пакард" Районен кооперативен съюз-Русе и самата организация на малките хора, а от "Български пощи" са поели ангажимента да ги доставят до всички краища на България. Стойността на всеки един пакет е около 35 лв., те ще пътуват до Петрич, Бургас, Стара Загора, Хасково, Кюстендил, Плевен, Чирпан и др.

Над 100 души с нисък ръст членуват в националната организация "Малки български хора". Точна статистика за броя на тези българи все още няма, но се знае, че проблемите им са многобройни. Най-сериозният е нежеланието на работодателите да ги наемат на работа, а оттам и липсата на достатъчно средства за живот. Затова днешната дарителска акция се очаква да внесе малко радост преди Коледа в домовете на малките хора.

"Нашата организация продължава все така и занапред да помага на малките хора в България, тъй като те наистина живеят доста тежък живот за момента. Ще сме благодарни, ако има хора, компании, които да се отзоват и да помагат на организацията като цяло", сподели Светослав Чернев.

Редактор: Е. Гигова

Коледен празник по пътна безопасност за децата от институциите

По повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници, Столична община и Съветът по безопасност на движението на децата в София органи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com