МВР: Получен е сигнал за изнасяне на печати от изборна секция в Перник

4332
МВР: Получен е сигнал за изнасяне на печати от изборна секция в Перник

В МВР е получен сигнал за изнасяне на печати от изборна секция в Перник. Случаят се проверя в момента. Информация ще има по-късно, увери на пресконференция Милчо Енев, зам.-шеф на ГД „Национална полиция".

Близо 70 сигнала са подадени на откритата в МВР за вота телефонна линия, поясни той, като едва 17 от тях обаче са относими към работата на ведомството.

До 15 часа полицията е отговорила на общо 95 сигнала, а от началото на предизборната кампания те са 438.

Днес най-много сигнали има подадени от Пловдив - девет. Звената на дирекцията за документи за самоличност са издали 554 удостоверения за гласуване. А от 7 май досега те вече са 2296.

Разследващите са работил по 11 бързи, две незабавни и 41 досъдебни производства по общия ред. Енев отчете, че обстановката в страната е нормална и не са регистрирани данни за груби нарушения на изборния процес.

ЦИК наказа Бареков за агитация в деня за размисъл

Централната избирателна комисия наказва ТВ7 за нарушаване на изборния кодекс в деня за размисъл (11 май). През нощта телевизията е пусн...

„Колеги, които отиват на място, виждат един камион, който е натоварен с бюлетини. Там има хора, които са приели тази бюлетини, и това няма нищо общо с нас. Това е камион, който трябва да стигне в определена посока, ние го съпровождаме до там докъдето трябва да стигне той. Там на място, има други хора, които го посрещат, които приемат и предават бюлетините. Нашият ангажимент е само да съпроводим камионите с охрана, за да не ги нападне някой и да не стане някой инцидент по време на пътуването", заяви комисар Енев.

По думите му съдържанието на камионите с бюлетини не е работа на МВР. „Поръчката е държавна, полицията само съпровожда камиона до мястото, където други хора приемат бюлетините", каза още той.

Нова информация за това как протича изборният ден в страната ще има след 20.00 часа.

По отношение на незабавното производство, което е започнало в Областна Дирекция Плевен е приключило за по-малко от 24 часа с влязъл в сила съдебен акт. Това каза на брифинг Ваня Стоилова, началник на сектор „Методическо ръководство на дейността по разследването". По силата на акта са наложени наказания, както следва: лишаване от свобода в срок от 5 месеца - ефективно наказание и глоба в размер на 10 000 лв. Наказанията са наложени за това, че подсъдимият е платил по 50 лв., за да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com