Нормализирано е качеството на водата в столичния квартал Дружба

3821
Нормализирано е качеството на водата в столичния квартал Дружба

Резултатите от повторните проби на питейна вода в столичния квартал "Дружба-1", които бяха готови към 17 часа, показват подобрение на качествените показатели на питейната вода, съобщиха от "Софийска вода".

Нормализирано е качеството на питейната вода, подавана в ж.к. "Дружба" 1. Извършеният повторен физико-химичен анализ от Лабораторно-изпитвателния комплекс (ЛИК), както и при начално взетите проби, показва, че количеството на хлор е в норма, което предполага безопасността на подаваната питейна вода към потребителите в този столичен район по отношение на биологичните показатели.

Регистрирано е значително подобрение и на показателя мътност, който бе влошен вследствие на включването на Дубльора на III ринг за водоснабдяването на ж.к. "Дружба-1" и е регистрирано, че той се доближава до нормата. Близо до граничните допустими стойности е и съдържанието на желязо, посочват от ВиК дружеството.

В случай на постъпване на отделни единични сигнали от района на "Дружба-1", те ще се проследяват от дежурните екипи на "Софийска вода".

Редактор: Десислава Симова

Водата в "Дружба" 1 замърсена, да не се пие

Строително-ремонтни работи за промяна на схемата на водоснабдяване в района на ж.к. „Дружба” 1 в късните следобедни и вечер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com