Очаква се да сменят управителя на НЗОК

11182
Очаква се да сменят управителя на НЗОК

Много са въпросите, които чакат отговор. Има неща, които трябва да се свършат в спешен порядък в областта на здравеопазването.

Има неща, които висят като Дамоклев меч, каза по БНР председателят на здравната комисия в парламента д-р Нигяр Джафер.

Здравната каса се сети за хората с редки болести

Веднъж на няколко месеца Здравната каса си спомня, че в България има хора с редки заболявания и решава да подобри имиджа си с някоя и д...

По повод поисканата от БЛС оставка на управителя на НЗОК, Джафер каза: "Парламентът е този, който трябва да вземе решение за ръководството на НЗОК. Българският лекарски съюз категорично заяви своето искане. През последните дни валят оплаквания от асоциации на болници, от отделни депутати и то от ГЕРБ, че има огромни суми неразплатени средства, т. нар. надлимитни дейности, в различни райони на страната.

Ще изискаме анализ на ситуацията, какви са фактите и реалностите. Колко са неразплатените средства? Какво е състоянието на болниците? Най – вероятно ще се стигне до промяна в ръководството на НЗОК. Мисля, че д-р Пламен Цеков е наясно със ситуацията, но преди това дължи отговори. Очакваме колегите от ГЕРБ да се включат в работата на здравната комисия", каза д-р Нигяр Джафер.

Председателят на парламентарната здравна комисия коментира още, че в одитните доклади на Сметната палата в края на работа на 41 – вото Народно събрание, основният извод е, че мерките на ГЕРБ не са довели да по–добри резултати, а цените на лекарствата не са понижени, като здравноосигурените у нас доплащат най – много от джоба си.

На снимката: Нигяр Джафер

НЗОК дала пари на седем нови болници в разрез със собствените си правила

Точно един месец преди изборите Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) взема решение, с което прави финансо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com