Ограбиха жилището на Йорданка Фандъкова

31720
Ограбиха жилището на Йорданка Фандъкова

Нагли крадци ограбиха столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров. Кражбите в имотите им в София са станали през миналата седмица, съобщава "Преса". Посред бял ден крадци проникнали в двустайно жилище на столичния кмет Йорданка Фандъкова в кв. "Манастирски ливади", докато тя и съпругът й били на работа. Още същата вечер семейството подало сигнал в полицията за кражбата.

Пред "Преса" Фандъкова призна, че апашите са задигнали семейни украшения със сантиментална стойност, юбилейни монети и лаптопа на съпруга й. Куриозното е, че са взели и отворен неин парфюм.

Фандъкова: Първият приоритет е да няма напрежение и протестите да протичат мирно

Първият приоритет за мен е да няма напрежение, да има мирно протичане на протестните действия. Аз съм получила доверието на хората и ис...

"Крадците са ровили и за пари, но ние не държим в брой у дома", казва още Фандъкова.

Крадците претарашили тавана на академик Воденичаров в петък. Оттам задигнали 20 платна на художника Иван Христов, покойния тъст на академика. Дело на починалия творец са някой от най-известните портрети на светите братя Кирил и Методий, на Петко Славейков и Христо Смирненски.

"Крадците са взели платната. Оставили са само няколко рамки", призна Воденичаров. За него загубата е голяма, защото картините имали голяма емоционална стойност. Семейството е подало сигнал в полицията и се надява да си върне платната. В деня, когато е извършена кражбата, е имало ремонт на таванското помещение, в кооперацията, в която живее академикът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com