Патриарх Неофит посети Борисов в болницата

7118
Патриарх Неофит посети Борисов в болницата

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов се срещна с Негово Светейшество патриарх Неофит в салона на Университетска болница "Лозенец", съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов бе приет в лечебното заведение заради високо кръвно. Там той е приел за разговор Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, който беше избран на 24 февруари.

От Министерски съвет съобщават подробности за срещата: По време на срещата министър-председателят в оставка пожела успех на предстоятеля на Българската православна църква в новата му мисия и изрази вярата си, че църквата ще продължи да заема изключително важно място в процеса на развитието на съвременна България. "Ще продължа да помагам на църквата, както съм го правил винаги досега", допълни Борисов.

Премиерът в оставка получи от Негово Светейшество патриарх Неофит икона на Св. цар Борис Покръстител. Двамата разгледаха том I на "Летопис на Българската православна църква", издаден с помощта на Дирекция "Вероизповедания" към администрацията на Министерския съвет.

Здравето на Борисов отложи заседанието на Министерския съвет

Правителственото заседание, което редовно трябваше да се проведе днес, ще се състои утре, тъй като премиерът в оставка е все още в болн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com