Погребението на Патриарх Максим ще бъде в петък в Троянския манастир

16133
Погребението на Патриарх Максим ще бъде в петък в Троянския манастир

Патриарх Максим ще бъде погребан в петък в Троянския манастир. Това съобщи в Синодната палата директорът на Дирекцията по вероизповеданията Емил Велинов пред журналисти, предаде Агенция “Фокус”.

В четвъртък в храм „Света Неделя” в столицата ще бъде отслужена панихида, на която ще бъде докарано тялото на патриарха. В петък ще се отслужи официалната литургия в храм-паметник „Свети Александър Невски” от 09.00 часа. От 10.30 часа ще започне опелото, на което ще могат да присъстват и граждани, които искат да изразят последна почит към патриарх Максим.

БСП отмени протеста си

Националният протестен митинг на БСП, който трябваше да се проведе тази неделя в столицата, е отменен, съобщи лидерът на социалистите С...

Непосредствено след опелото в храм-паметник „Св. Александър Невски”, тялото на патриарх Максим ще бъде пренесено в Троянския манастир, където ще се извърши погребението, каза Емил Велинов. Евентуално ден на национален траур може да бъде обявен в петък, когато е денят на погребението, но това ще стане ясно след решение на Министерски съвет. Продължава траурното заседание на Светия Синод на Българската православна църква. Завещанието на патриарх Максим не е отворено.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com