Прокуратурата: Пламен е бил сам, не е имал пожарогасител

5230
Прокуратурата: Пламен е бил сам, не е имал пожарогасител

Няма доказателства някой да е помагал на Пламен Горанов при самозапалването му. Това коментира говорителят на Варненската районна прокуратура Десислава Йотова пред bTV.

От прокуратурата работят основно върху изясняването на това дали е бил склонен към самоубийство."Събираме доказателства, но към момента нямаме нищо, което да доказва подобни твърдения", каза Йотова.

Остани жив!

За кратко време няколко души се превърнаха в живи факли. Да, това всички го знаем. Още по-добре го знае този, който в момента стиска к...

"Никой от нас не допуска, че това, което се е случило, е било замислено от него", споделят приятелите на Пламен. "Никой от нас не е бил наясно какво ще направи", заявиха те в ефира на телевизията.

"Пламен се изразяваше директно и ясно срещу партиите, не е имал взаимоотношения с общинския съвет. Tвърденията, че е бил обвързан с някого, целят разводняване, пренасочване на вниманието", посочиха близките му. "Хората, които познавахме Пламен, сме далеч от подобни версии. Когато един човек стане известен, се появяват различни интереси", казаха още те.

Що се отнася до появилата се информация, че Пламен не е бил сам във фаталната февруарска сутрин, Десислава Йотова заяви, че от изисканите записите от охранителните камери и извършените разпити на свидетели е установено, че младият мъж не е бил придружаван от други лица.

По делото са приложени копия на записите, те са изследвани, има изготвено заключение на техническата експертиза. Докато производството не приключи не могат да бъдат оповестени записите пред представители на обществото, съобщи още говорителят на районната прокуратура. Друг слух, който Йотова отрече е, че в раницата на Пламен е имало пожарогасител.

Писна ми, няма хляб, вече не се издържа

40-годишен мъж от силистренското село Ситово се е самозапалил тази сутрин на стадиона в селото, предаде БНР.Мъжът е безработен, с едно ...

По повод постъпилото искане от инициативна група „ВъзПЛАМЕНяване", в която се настоява оригиналите на записите от охранителните камери да бъдат запазени, Йотова каза, че молбата веднага е била докладвана на наблюдаващия прокурор.

Пламен Горанова почина на 3 март, след като се запали рано сутринта на 20 февруари пред общината във Варна. Появиха се съмнения, че той не се е самозапалил, а е бил запален.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com