Протест затваря пътя за Банско

8876
Протест затваря пътя за Банско

Протест на жители на община Банско ще затвори днес от 16 часа пътя преди входа на курорта. Причината за недоволството е забавеното доизграждане на ски зоната в района, съобщи БГНЕС.

Инициативата ще премине под мотото: "Да отворим планината за хората". Искаме втори кабинков лифт, който да облекчи скиорите, още няколко открити и нови писти, както би позволило мястото и територията. Това каза за БНТ кметът на Банско Георги Икономов. Днешната инициатива ще е първата част от поредица протести, които ще продължат през следващите дни до края на годината. След това хората от Гражданския инициативен комитет са готови да затворят и главен път Е-79. Те настояват да дойде представител на Министерски съвет, с който да разговарят за конкретни действия, засягащи развитието на туризма в региона.

В момента скиорите се трупат на огромни опашки, а има хора, които са готови да инвестират, учредена е концесията, определена е и територията за спорт в Пирин, каза кметът на Банско. Георги Икономов обясни, че в разгара на сезона ще стартира и национална подписка в подкрепа на туризма във всички планински курорти. Досега са били изпращани писма до президента, премиера и министър Нона Караджова, но без видим резултат. Жителите на Банско приемат, че казусът е сложен, но искат неговото разрешаване.

Снимка: архив, БГНЕС

Новият "Георги Аспарухов" трябва да е готов до 2018 година

До 2018 година "Левски" трябва да има нов стадион. Това стана ясно по време на днешното представяне за тотално обновление на стадион "Г...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com