Ясно и слънчево, вечерта идва застудяване

4507
Ясно и слънчево, вечерта идва застудяване

Днес облачността ще е разкъсана, на места и до слънчево. Със значителна ниска облачност и мъгливо ще бъде отново в западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина. Там дневните температури ще са най-ниски – максималните 3° - 5°. В останалата част от страната ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ, БАН.

По-късно през деня от запад ще започне ново увеличение на облачността, което през нощта срещу събота ще обхване страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу събота на места, главно в западната половина от страната, ще превали дъжд, в планините над 1600 метра - сняг, но с понижението на температурите, и в по-ниско разположените планински райони, дъждът ще преминава в сняг. Валежите ще са предимно слаби.

Чака ли ни ледена пързалка в седмицата преди Коледа?

С повсеместни валежи, но без кучешки студ - така започва седмицата преди Коледа. Тази нощ времето над страната ще бъде облачно. Ще им...

По Черноморието ще има разкъсана облачност, вечерта вече значителна. Все още с високи максимални температури - между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 5°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал, но с усилването на вятъра от север-североизток, през нощта срещу събота, бързо ще стане 2-3 бала. Атмосферното налягане още ще се понижи и привечер ще започне да се повишава.
Над планините сутринта облачността ще е разкъсана, а след обяд от запад ще се увеличава. Превалявания от сняг ще има късно вечерта и през нощта срещу събота, главно в планините на Западна България. Вятърът ще е умерен, от запад. Максимални температури - на 1200 метра 7°, на 2000 метра - около 1°. Вечерта ще започне застудяване.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com