Новият "Георги Аспарухов" трябва да е готов до 2018 година

22433
Новият "Георги Аспарухов" трябва да е готов до 2018 година

До 2018 година "Левски" трябва да има нов стадион. Това стана ясно по време на днешното представяне за тотално обновление на стадион "Георги Аспарухов".

Новият стадион ще бъде построен на три етапа, предаде БГНЕС. Първата част от проекта, която предвижда построяване на сектор А и Б, ще бъде реализирана до май 2014 година, когато е и 100-годишнината на клуба. Разходите по строежа на тази част ще са между 16-20 милиона лева. Вторият етап ще бъде изграждането на Сектор В и ще се състои през 2015 година. В третия се включва финализиране на съоръжението и се предвижда за 2017-2018 година.

Архитектът на проекта Иво Пантелеев разкри, че стадионът ще бъде за 28 хиляди зрители, като показа и мултимедия с проекта и крайният резултат на стадиона.

Левски даде подаръци на дете-герой

Футболистите и треньорския щаб на представителния тим на "Левски" дариха 1500 лева и пълна екипировка на 15-годишния Марио Тихомиров,...

Стадионът ще отговаря на изискванията на ФИФА и УЕФА. В сектор А ще се реализират удобства за футболисти, журналисти, съдии и специалните посетители като цяло. На първия етаж на сектор А ще са съблекалните на футболистите, музей и заведение за бързо хранене. На вторият етаж ще има паркинг, ВИП паркинг с връзка към ВИП ложите.

Трибуните пред сектор А и В ще са вдигнати на около два метра. Стадионът ще е изцяло футболен и не предвижда лекоатлетическа писта. Предвижда се модерно осветление, като, освен това козирките са с плътна и прозрачна част, за да може тревата да се развива по естествен начин. Няма да бъде запазено съществуващото осветление. Първоначално осветлението ще е под козирките на сектор А и Б. Изпълнението по тази част обаче ще бъде възложена изцяло на специалисти в тази област.

По отношение на възможността "Газпром" да стане спонсор на "Левски" изпълнителният директор на синия клуб Иво Тонев каза, че преговорите продължават. Тонев призна, че заедно с Тодор Батков са ходили до Москва, но все още няма конкретна договорка.

Редактор: Ивайло Петров

МВР наказва Левски заради изцепките в мача с Олимпиакос

На фирмата-организатор на провалената волейболна среща от турнира "Чалъндж Къп" между тимовете на "Левски Волей" и "Олимпиакос" ще бъд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com