Ремонтите в "Пирогов" са в разрез със закона

10135
Ремонтите в "Пирогов" са в разрез със закона

"Не е вярно, че има злоупотреби в „Пирогов". Всички тези средства, за които се говори, са дадени за ремонт на клиниките", заяви в „Здравей, България" д-р Боньо Бонев, който е единственият подал оставка след уволнението на шефа на болницата д-р Димитър Радановски.

"Ремонтите са целесъобразни за болницата, но са в разрез със закона", поясни бившият вече главен инспектор по контрола на медицинската дейност. По думите му парламентарната комисия в Народното събрание е обещала промяна на Закона за лечебните заведения, но това не е станало.

„Последните години „Пирогов" се управляваше много добре", заяви д-р Бонев. Той е категоричен, че болницата не е затънала в дългове, а напротив - от затънала в дългове, след като е поета от Димитър Радановски, се е превърнала в печеливша.

Той отхвърли обвиненията, че секретарка е взимала хиляди левове бонуси, добави Крос.

"Първо, тя не е секретарка, а медицинска сестра", заяви д-р Бонев. По думите му тя знаела няколко езика, затова приемала пострадалите чужденци.

„Това не е бонус, а заплащане за извършен труд", допълни д-р Бонев. След изписването ги изпращала до летището, а често й се налагало и да работи със застрахователните компании и да осигурява средствата за лечението на чужденците.

Редактор: Евгения Гигова

Безплатни прегледи на сърцето в "Пирогов"

Кардиолозите от "Пирогов" ще преглеждат безплатно пациенти на 28 и 29 септември. Кардиологичните консултации са по повод Световния ден...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com