Стартира националната кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация

13170
Стартира националната кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация

Под мотото PLAY 4 CHАNGE (Играй за промяната) стартира националната информационна кампания за превенция на трафик на хора с цел сексуална експлоатация, организирана съвместно от Националната комисия за борба с трафика на хора (www.antitraffic.government.bg) и Пощенска банка (www.postbank.bg). Кампанията е естествено продължение на партньорството между двете организации, което стартира през миналата година с осъществяването на международния проект The NO Project в България.

Кампанията цели да ангажира младите хора с различни творчески инициативи, като по този начин да ги информира за проблема и рисковете от попадане в трафик на хора. Планирани са три мащабни събития на открито в София (28.06), Бургас (19-20.06) и Варна (19-20.06), на които са поканени всички млади хора, родители, учители и всеки, който се чувства социално ангажиран и иска да промени черната статистика.

Началото на PLAY 4 CHАNGE ще бъде поставено с голям концерт в София, който ще се проведе на 28 юни на лятната сцена в Борисовата градина. Сред изпълнителите, които  подкрепят кампанията са музиканти от D2, Gravity Co, Милена Славова, FYELD, Good Music Society и др.

Освен музикалните изпълнения, на лятната сцена в Борисовата градина ще се проведат хип-хоп танци, йо-йо състезание и демонстрации, представление на „ХаХаХа” импровизационен театър, художествен проект на студентите от департамент „Изящни изкуства” в Нов български университет (НБУ) и др.

Кампанията ще продължи с двудневни събития в Бургас и Варна на 19 и 20 юли като концертът в Бургас ще бъде на 19 юли, а във Варна – на 20 юли. В допълнение към включените събития, във Варна и Бургас ще се проведат много други различни инициативи – спортни състезания, графити, боди арт, демонстрация с ролери и др. В местните концерти ще вземат участие и много младежки групи от региона.

България е основно страна на произход, транзит и в някои случаи – крайна дестинация на жертви на трафик на хора. Статистиката през последните години сочи, че най-големият процент пострадали от това престъпление български граждани, са били жертва на сексуална експлоатация. През 2012 г. идентифицираните жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация са 574. Броят им през 2011 г. е 404, а през 2010 г. – 375.

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Трафикът на хора е и едно добре организирано и изключително доходоносно криминално деяние, което носи огромен приход на извършителите.

Заедно можем да променим статистиката – информирайте се!


Русия и Китай в черния списък на САЩ за търговията с хора

Държавният департамент на САЩ публикува ежегодния си доклад, посветен на борбата с търговия с хора, предаде БГНЕС. Сред посочените дър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com