Съдиите най-често "забравят" за доходите на съпрузите си

41476
Съдиите най-често "забравят" за доходите на съпрузите си

Съдиите най-често "забравят" да декларират доходите и придобивките на съпрузите си, установи проверка на БГНЕС.

Само преди седмица Сметната палата публикува имената на онези, заемащи висши държавни длъжности, за които бяха открити несъответствия в декларациите за имотното им състояние за 2011 година. Сметната палата откри неточности в декларациите на десетки съдии, работещи из цялата страна, повечето от които са "забравили" да опишат доходите на половинките си.

Анна Кирилова Баева - Курдаланова, съдия в СГС през 2011, не е декларирала данни за съпруга - доходи от друга стопанска дейност в размер на 293 370 лв. Колежката й от СГС Велина Светлозарова Пейчинова -Ташева също не е декларирала данни за съпруга - доходи от друга стопанска дейност в размер от 31 653 лв. Съдия Емилия Колева от СГС пък не е вписала, че половинката й вече има употребяван автомобил "Тойота Ярис". Весела Калчева Спасова от Районния съд в Ямбол също не е декларирала данни за съпруга - придобиване на дялове в новоучредено дружество "Тавита" ЕООД със седалище гр. Ямбол.

За Веселина Михайлова Узунова - Панчева от Районния съд в Каварна важи същото. Съпругът й е придобил на поземлен имот с площ 7 994 кв.м, в с. Езерец, общ. Шабла. Същото важи и за още една съдийка от СГС Даниела Ангелова Маринова - Марчева, която не е декларирала данни за съпруга - доходи от друга стопанска дейност в размер на 12 145 лв., както и за съдията от Районния съд в София Даниела Генчева Шанова, която пък не декларира данни за съпруга - притежавани 1/2 ид.ч. от апартамент с площ от 65 кв.м., придобити със завещание в гр. Бургас.

Иванка Иванова Димитрова, съдия в Районния съд в Етрополе не е декларирала данни за съпруга - придобиване на дялове в новоучредено дружество "Пластик 11" ООД, гр. София. Благоевградската съдиийка Лилия Владимирова Масева също не е посочила пълната информация за съпруга си, който през 2011 на дялове в "2Д ИНТЕРНАЦИОНАЛ" ЕООД, гр. Благоевград. За Надежда Стефанова Трифонова-Велева от Софийския апелативен съд важи същото. Тя не е декларирала данни за съпруга - придобиване на дялове в новоучредено дружество "Велев И.К." ЕООД, гр. София. Светла Иванова Иванова от Районния съд в Троян пък не е декларирала данни за съпруга - придобиване на дялове в новоучредено дружество "Иванов - БМ" ЕООД, с. Бели Осъм. Варненската съдийка Светослава Николаева Колева-Ангелова не ее декларирала данни за съпруга - доходи от друга стопанска дейност в размер на 6 702 лв. Пловдивската съдийка Фаня Теофилова Рабчева-Калчишкова не е декларирала данни за съпруга - придобиване на дялове в новоучредено дружество "Калчишков" ЕООД, гр. Пловдив.

Съдията от ВАС Джузепе Борисов Роджери пък не е декларирал данни за съпругата - доходи в размер на 10983 лв. от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество. Същото важи и за Панайот Стоянов Атанасов от Районния съд в Бургас. Той не е декларирал за себе си и съпругата - придобиване чрез дарение и покупка на апартамент с площ 61.06 кв.м., гр. Бургас. Съдията от Плевен Димитър Кирилов е пропуснал, че съпругата му има 100 000 лв. вземания от физическо лице.

Ямболската съдиийка Диана Тонева Петкова не е декларирала дадено обезпечение - договорна ипотека върху апартамент с площ от 95 кв.м. в гр. Ямбол. Варненската съдиийка Жулиета Георгиева Шопова -Димитрова не декларирала доходи в размер на 8640 лв. от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество. Иванка Петрова Вачкова, съдия от Окръжния съд във Велико Търново не е декларирала покупка на нива - 4,030 дка в с.Караисен, община Павликени. Милена Йорданова Алексова от Административния съд в Кюстендил не е декларирала покупка на урегулиран поземлен имот с площ 490 кв.м., с. Драговищица, обл. Кюстендил.

Съдията от Административния съд в Пазарджик Александър Митрев пък не декларира лизингово задължение за лек автомобил "СААБ 9 3". Пловдивският съдия Симеон Георгиев Захариев не е декларирал данни за съпругата - вземания от юридическо лице с общ размер - 22 000 лв.

Actualno.com

Тръгва делото за побой срещу Боян Максимов

В Районния съд във Варна тръгва наказателното дело по обвинение в нанасяне на телесна повреда срещу 30-годишния Боян Максимов, придобил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com