Южното Черноморие е против забраната за строителство на първа линия

4298
Южното Черноморие е против забраната за строителство на първа линия
Общините няма да могат да изпълнят приетия си бюджет

Кметовете на южните черноморски общини се обявиха срещу тоталната забрана за строителство в 100-метровата зона на първа линия до морето, предвидена в промените на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, съобщи БНР, цитирано от БГНЕС.

Според представителите на местната власт, това ще доведе до отлив на инвеститори и туристи и ще блокира напълно продажбата на имоти.

Девет плажа по Южното Черноморие без стопани

Девет свободни плажни ивици по Южното Черноморие остават без стопани засега. Това показаха резултатите от проведения търг за морските ...

Промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие трябва да бъдат внесени за разглеждане от парламентарна комисия на 3 май. Кметовете на общините Несебър, Поморие, Созопол, Приморско и Царево поискаха да отпадне промяната, предвиждаща пълна забрана за строителството на първа линия до морето.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи настоява да се запазят нормативните изисквания, приети през 2008 година: "Имаме приет закон, който казва точно и ясно параметрите. Не виждам защо трябва да ги променяме. Ако някой ги нарушава, той си носи отговорността.

Имаме приети бюджети, заложили сме някакви приходи. Подобна рестрикция ще означава, че няма да си изпълним бюджетите. Същото се отнася за държавата. Ако мислят, че тази забрана няма да даде отражение на държавния бюджет, много се заблуждават", каза той.

Забраната за строителство ще засегне и община Поморие, каза кметът Иван Алексиев: "В едни доста атрактивни местности няма да може да се строи. Най-големият проблем, за мен лично като кмет на тази община, е, че не можем да развием Поморие към морето".

15.7 % е ръстът в туризма на Южното Черноморие

15.7% е ръстът в туризма през изминалата 2011 година на територията на Южното Черноморие. Това съобщи Иван Иванов, председател на Бурга...

Редактор: Ирен Габарска

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com