В понеделник става ясно ще има ли ВМЗ-Сопот нов собственик

8524
В понеделник става ясно ще има ли ВМЗ-Сопот нов собственик

Срокът за подаване на обвързваща оферта за ВМЗ-Сопот се удължава до понеделник (14 януари). Това съобщи Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Въпреки очакванията днес, че "Емко ЕООД", която е единственият кандидат за предприятието, ще подаде оферта, това до момента не се е случило. От компанията са уверили приватизационната агенция, че правят всичко възможно да подадат поне депозита от 3 млн. лева още днес, но най-вероятно това ще стане в понеделник. Причината да не се подаде поне депозитът е техническа, твърдят от "Емко ЕООД".

Съдбата на ВМЗ-Сопот ще е ясна най-рано след две седмици

Най-рано до 23 януари ще бъде ясно какво става с приватизацията на ВМЗ-Сопот. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и тури...

Иначе старият срок за подаване на обвързваща оферта беше 15:00 часа днес.

От Агенцията за приватизация са категорични, че няма да отстъпят от заложените в стратегията изисквания - в продължение на 3 години да не се съкращават работници, както и да се запази размерът на фонд работна заплата. Срокът няма да бъде удължаван повече и ако оферта не бъде подадена, сценарият за ВМЗ-Сопот не е добър, предаде БНТ. Вариантите са - или заводът да се обяви в несъстоятелност, или парламентът да гласува нова стратегия, което ще отнеме поне половин година.

Междувременно от КНСБ коментираха и първите си разговори с "Емко ЕООД" за бъдещето на ВМЗ-Сопот. Синдикатите не са останали доволни, тъй като от евентуалния нов собственик са заявили, че може да има съкращение на половината персонал - 2 хил. души. Предприятието е жизнено важно за региона, тъй като реално дава препитание на две общини.

Редактор: Ивайло Петров

Работниците във ВМЗ-Сопот продължават стачката

Стачката на работниците във Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ) в Сопот продължава и днес. Заводът дължи две заплати и два аванса ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com