Валежи и понижаване на температурите

6038
Валежи и понижаване на температурите

Днес времето над страната ще бъде твърде динамично. Почти през целия ден в Централна и Източна България ще духа пулсиращ южен вятър, със скорост на моменти до 20 м/сек. На места максималните температури ще достигнат 20°-22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Валежи в централната част от страната се очакват след обяд, а в източните райони едва вечерта. По-значителни сумарни количества на валежа се очакват в планинската част на Южна България, където ще има и гръмотевици. В Западна България ще завали още преди обяд. След обяд вятърът ще се ориентира от запад и с него за кратко ще проникне по-хладен въздух. Максималните температури там ще са 10°-14°.

Пригответе си чадър

През нощта от северозапад ще се заоблачи и на места в Дунавската равнина ще превали слабо. Утре ще има значителна облачност и на места ...

Ветровито време по Черноморието. Вятърът ще е южен, пулсиращ, на моменти над 20 м/сек. Облачността ще е променлива, ще се вплътни едва привечер, а през нощта ще завали. Максимални температури до 16°-18°. Вълнението на морето ще е умерено 3-4 бала.
Най-динамично ще бъде времето в планините.

По високите им части ще духа бурен и ураганен южен вятър. Ще има превалявания и гръмотевици. Валежите в Рилородопската област ще са значителни, на места надхвърлящи 40-60 л/кв.м. Дневна температура на 1200 м.н.в до около 15-17°, на 2000 около 10°. След пладне в западната част от страната ще започнат да се понижават.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com