X
 
 

Блокиран достъп до морето изкара рибари в Созопол на протест

1090 0
Блокиран достъп до морето изкара рибари в Созопол на протест
Снимка: Actualno.com
Рибари протестираха днес срещу поставянето на строителна ограда, която блокира достъпа до скалистия бряг край Созопол, известен като "Германката". Оградата е там от началото на седмицата, като според информационната табела престои строеж, съобщи БНТ.

Протестиращите подготвят подписка, която да изпратят до областния управител на област Бургас и община Созопол с искане за премахването на загражданията. Те са на мнение, че при одобряването на плана за строежа в община Созопол не са видели, че ще се ограничи достъпа. В четвъртък дирекция "Национален строителен контрол" в Бургас разпореди преместване на оградата.

Рибари на протест срещу малките ВЕЦ-ове

Протест срещу инвестиционни намерения и в подкрепа на природата. Рибари от цялата страна се събират край река Златна Панега, за да наст...

Пред телевизията недоволните казаха, че няма да приемат предложението на собственика - да им остави пътека от 3 метра за преминаване. Те твърдят, че нямат против строителството, а искат само достъп до брега, който е държавна собственост.

По информация на "Дневник" намерението на собственика е в терена да построи две вили с басейн. До 2002 г. той е бил със статут на земеделска земя и е попадал в две защитени зони по крайбрежието - "Бакърлъка" и "Колокита". Тогава обаче е изработен подробен устройствен план, като е бил променен и статутът на земята. Имотът е собственост на дружеството "Херсонес" на Петър Димитров. Той има собственост в 10 други компании и участва в управлението на още седем други. В едно от тях - "Нокс плюс", той е съдружник с Николай Китов, който е основател на веригата "Техномаркет".

Пред bTV представител на дружеството каза, че оградата е била монтирана, "за да може да бъде проучена археологията в терена".

Снимка: Архив

Рибари на протест срещу ръководството на ИАРА (ВИДЕО)

Близо 40 корабчета се включиха в протест на рибари във Варненския залив. Корабчетата потеглиха от рибарското пристанище в "Аспарухово" ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално