Ивелина Василева: Всеки строеж около морето ще бъде подложен на детайлна проверка

617
Ивелина Василева: Всеки строеж около морето ще бъде подложен на детайлна проверка
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

Бургаският депутат от ГЕРБ и бивш министър на околната среда и водите Ивелина Василева, отговори на въпроси на журналисти по повод зачестилите случаи на строителство по Черноморието. Изливането на бетон, унищожаването на пясъчни дюни и други строителни дейности на плажовете край Смокиня, Алепу и Арапя, се превърнаха в горещи теми за обществото.

По повод разораните дюни на къмпинг „Смокиня“ Ивелина Василева заяви: “Законът казва, че независимо от това, че са на частен терен, собственикът е длъжен да опазва природната забележителност. Надявам се да бъде приложена цялата строгост на закона за това нарушение и безобразие, което беше причинено, за да служи като дисциплинираща мярка и да е ясно, че никой не може и не трябва да си позволява подобно нещо. Законът трябва да бъде спазен, а контролните органи да действат адекватно и своевременно“.

„По тези случаи трябва да бъде извършена цялостна проверка, защото те са притеснителни и шокираха обществото. Когато се случи разравянето на дюната на къмпинг „Смокиня“ беше реагирано светкавично, включително беше сезирана и прокуратурата. Ние, от своя страна, отправихме въпроси към министрите на околната среда и водите, на регионалното развитие и благоустройството и на туризма, за да представят пред Народното събрание фактите за това какви проверки са извършени, какви мерки са взети и какво ще предприемат, за да не се повтарят тези нарушения“, добави още тя.

Ивелина Василева призова гражданите да бъдат бдителни за подобни нарушения и да подават сигнали, защото по този начин ще помогнат на институциите за опазване на природата.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com