Общината ще помага на бездомни от Бургас да си намерят работа

11578
Общината ще помага на бездомни от Бургас да си намерят работа
Снимка: БГНЕС

Общинският приют за бездомни хора в Бургас в момента дава подслон на 20 души. Всеки от тях има различна съдба и социален статус. Сред тях има хора, които са останали без дом не заради пороци, а защото са станали жертва на имотни измами. Някои пък са останали без жилище заради семейни спорове. По-голямата част от настанените в приюта имат средно образование, а двама са висшисти.

Част от бездомните имат желание да започнат работа, но често са отхвърляни на пазара на труда. Затова надеждите им са насочени към Община Бургас. Кметът Димитър Николов пое ангажимент хората, които имат необходимите компетенции, да бъдат наемани в общинските фирми. Ръководството на приюта е предоставило в Общината списъци на желаещите да започнат работа. При нужда от персонал те могат да бъдат наемани.

Приютът за бездомни в Русе е препълнен

Приютът за бездомни "Добрият самарянин" в Русе, който е с капацитет от 60 места, е препълнен с хора. Това съобщи управителят му Мартин ...

"За останалите без покрив всяка възможност да започнат работа е важна, дори да е на граждански договор или почасово. Преди да им помогнем да започнат работа обаче, ние трябва да сме сигурни, че хората, на които помагаме, трябва да желаят това", обясни директорът на приюта Димитринка Колева.

Освен в озеленяването, бездомните могат да бъдат ангажирани и в строителството - при изпълнението на обекти от общинската фирма "Благоустройствени строежи", информират от общината.

Междувременно приютът има готовност при минусови температури да осигури допълнително 10 места. Това ще даде възможност на нуждаещи се хора да намерят подслон в студеното време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com