Окръжна прокуратура Бургас задържа двама мъже за взрив на къща

2808
Окръжна прокуратура Бургас задържа двама мъже за взрив на къща
Снимка: ОДМВР – Бургас

Задържани са двама мъже взривили къща в село Черноград, община Айтос. Антон К. се счита за подбудител, а Димитър Н. за извършител на прстъплението, извършено на 19.02.2019 година. Задържани на 18.11.2019 година при проведена операция от служителите на ОД на МВР – Бургас.

Административеният ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев и старши комисар Радослав Сотиров – директор на ОД на МВР – Бургас разкриха подробности по случая. Самоделното взривно устройство е хвърлено към терасата на къщата, в която живее жена, която е била в обтегнати отношения с подбудителя на престъплението. В момента на хвърляне на взривното устройство в къщата се е намирала друга жена. Взривното устройство не е могло да падне на балкона, а се е ударило в парапета и е попаднало в двора на имота, където се е взривило. Образувала се е яма с диаметър 30 на 30 сантиметра. Прокурор Чинев обясни, че намиращата се в къщата жена е била в задната част на постройката, което най-вероятни е спасило живота и. Повреденото от взрива имущество е със значителна стойност, а именно двуетажна къща на стойност 54 000 лева.

Мотивът за извършеното престъпно деяние се крие в афекта на подбудителя, който има дете с живеещата в къщата жена. Той не признавал бащинство на детето и то е установено по съдебен ред. Присъдена е издръжка, която подбудителят първоначално е отказвал да плаща.Сумата, която е била платена на извършителя е близо 2 500 евро за осъществяване на престъпното действие.

Двамата обвиняеми са на по 34 години. Подбудителят е задържан в град Средец, а извършителят в село. Дъскотна, община Руен. Веднага след задържането са извършени процесуално-следствени действия, като при претърсване в жилището на Димитър Н. е открита ръчна бойна граната, тротилова пресовка, капсул детонатор, огнеупорен шнур, запалка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони. Димитър Н. е имал предишни криминални прояви, за което свидетелства намереното в дома му. В следващите дни Окръжна прокуратура – Бургас ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна

Община Бургас представи проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Ямбол и Сливен

За ден: Глобиха 51 души с тротинетки и велосипеди в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас