Пряката лична полза от доброволчеството е да развиеш собствените си знания и умения

9900
Пряката лична полза от доброволчеството е да развиеш собствените си знания и умения
Снимка: БГНЕС

Пряката лична полза от доброволчеството е да развиеш собствените си знания и умения. Това каза Лилия Еленкова, ръководител проекти в „Национален младежки форум”, която участва в семинара „Доброволчеството – личностно и обществено развитие.

Възможности за валидиране на образователни компетенции”, организиран от „Обществен дарителски фонд – област Бургас”, предаде репортер на Радио „Фокус”– Бургас . По нейните думи, доброволчеството трябва да се осъзнава като нещо, което човек прави на добра воля. „Първата полза е индивидът да се осъзнава като автономен, а втората голяма полза е отношението към личността”, допълни тя. Пряката лична полза е да развиеш собствените си знания и умения. Еленкова даде различни примери за доброволчество, извън помощта на пострадали и хора в неравностойно положение. Доброволчество е споделянето на интелектуалния труд в полза на по-голяма общност, почистване на зелени площи и т.н.

Отворен урок в бургаско село показа що е то интеграция

На 12 февруари 2015 год. във ІІ клас на ОУ„Христо Ботев“ – с. Трояново, общ. Камено педагози от училището и специалис...

Валидирането на умения е част от програмата на семинара. Тя обясни, че към момента в резултат на доброволческа служба конкретна организация издава сертификат за умения, който работодателят решава дали да признае. „В момента такова валидиране за професионални умения има благодарение на Наредба на Министерство на образованието, на за ключовите компетенции все още сме в процес на лобиране да се създаде”, посочи Еленкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас