X
 
 

Всички институции в Бургас ще работят в екип за спокойствието и сигурността на туристите

843 0
photo of Всички институции в Бургас ще работят в екип за спокойствието и сигурността на туристите
Снимка: НАП - Бургас
Сигурността и спокойствието на туристите по Южното Черноморие ще бъдат гарантирани от държавната и местната власт. Това гарантираха представители на различни институции по време на прескоференция в Бургас. Тя бе организирана от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите, а в нея участваха представители на общини и контролни държавни институции.

Участниците бяха категорични, че са готови да реагират в случаите на заобикаляне на законодателството или опити за укриване на осигуровки и данъци.

Това което предстои през летния сезон са засилени контролни действия по спазване на българското законодателство,

В ОДМВР Бургас е изграден център, който ще координира действията на проверяващите.

Оперативните проверки ще бъдат извършвани от екипи на Главна дирекция „Фискален контрол“ и служители на НАП, като за целта са командировани служители от вътрешността на страната по Южното Черноморие.

Концесионери на плажове и заведения, хотелиери, лица даващи апартаменти под наем, собственици на увеселителни паркове ще бъдат обект на засилените проверки. Данъчните ще наблюдават хотелските резервации през интернет, ще извършват и внезапни проверки на легловата база по Южното Черноморие.

От НАП Бургас отново напомниха, че при неиздаване на фискален бон, търговският обект се запечатва за един месец.

Основният извод, който направиха представителите на различните организации е, че само чрез сътрудничество между държавната и местната власт и ефективен контрол може да се стигне до спазване на българското законодателство. 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 ноември

Овен През тази седмица се вгледайте и вслушайте в знаците на съдбата. Бъдете предпазливи. Обстоятелствата ще ви показват подводните камъни....