Завърши обновяването на градския транспорт в Бургас

9796
Завърши обновяването на градския транспорт в Бургас
Снимка: БГНЕС

Последните шест нови тролейбуса пристигнаха в Бургас. Така общият брой на новите машините вече е 22. С това завърши цялостното обновяване на градския транспорт.

Закупуването на тролеите е със средства от Оперативна програма "Околна среда" и е част от големия проект за Интегриран градски транспорт. Тази седмица превозните средства ще бъдат приети от специална комисия, а от следващата ще се движат по линиите.

Новите тролеи привлякоха 20% повече пътници в Бургас

С 20% са се увеличили пътниците след въвеждането на новите тролеи в Бургас. Това каза пред журналисти инж. Петко Драгнев, директор на о...

Тролеите имат допълнителен двигател с вътрешно горене. С негова помощ те ще имат възможност да продължат да се движат по маршрута си при проблеми със захранването, инцидент на пътя или извършването на ремонтни дейности на пътя. Модерните превозни средства разполагат с климатична система, която позволява поддържането на приятна температура.

С доставката на последните 6 нови тролейбуса Бургас стана първият град в България с изцяло обновен градски транспорт. Като част от проекта за обновяването на автопарка на общинския превозвач бяха доставени 67 нови автобуса, които се движат по линиите на градския транспорт, отчитат от община Бургас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com