Да изживееш иновациите и да влезеш в бъдещето (ВИДЕО)

3248
Да изживееш иновациите и да влезеш в бъдещето (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Светът все по-уверено навлиза в дигиталната епоха, а иновациите са навсякъде около нас. Българската икономика често е подценявана, щом стане дума за иновации. Мнозина смятат, че тя не е достатъчно модерна и не произвежда продукти с висока добавена стойност.

Всъщност в България се създават много по-сложни продукти и системи, отколкото предполагаме. Все повече водещи световни компании използват и развиват най-модерните си технологии у нас, а резултатът е впечатляващ.

Видео:

 

Идеален пример за това е световният гигант Schneider Electric, който е избрал именно България за дом на своя първи иновационен хъб (Innovation Hub) в Източна Европа. Това е място, където посетителите не просто се запознават, а изживяват IoT технологията на компанията. Всички нововъведения и системи, споменати във видеото, могат да бъдат видени в реално време, приложени именно в иновационния хъб и в Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив.

Умна фабрика

Източник: Actualno.com

Заводът в България е един от най-високотехнологичните в групата на Schneider Electric и заслужено е обявен за "умна фабрика", след като получава най-високото ниво индустриален сертификат в компанията – Smart Factory. "Умната фабрика" демонстрира ползата от свързаността на всички устройства, което дава възможност на оборудването "да говори" с потребителите си на разбираем език.

В основата на успешното внедряване на високотехнологичната система е уникалната платформа на компанията, базирана на IoT – EcoStruxure. Тя демонстрира необходимите стъпки, за да се постигне пълен контрол и оптимизация на производствените процеси, които се следят в реално време. Платформата работи с всякакви устройства на различни производители, стига да създават достатъчно умни и качествени решения.

Източник: Actualno.com

Друга иновация в "умната фабрика" е автономният транспорт, който оптимизира логистичните дейности в производството и облекчава работниците в по-трудоемките операции.

Благодарение на автоматизираните и дигитализирани системи фабриката на Schneider в Пловдив запазва производството си по време на пандемията от COVID-19. Доставките не прекъсват за нито един момент, което е от полза и за клиентите на компанията. Организацията е толкова добра, че предприятието дори успява да започне производството на

Гостоприемен за всички

Дигиталният лидер Schneider кани всички свои партньори и клиенти, както и студенти, стажанти и млади инженери да посетят Innovation hub и умната фабрика и сами да изпитат чувството на върховата технология. Всеки посетител в иновационния център може да тества технологиите на компанията и веднага да научи как биха подобрили производството му.

Innovation hub е мястото, където споделяме опита си с настоящите и бъдещи партньори на Schneider Electric, както и с всеки, който се интересува от най-новите тенденции в тези технологии", казва Георги Трончев, ръководител на иновационния хъб на Schneider Electric в България. Заводът и иновационния център са отворени за посещения ежедневно в работно време след предварително записване.

Инкубатор за квалифицирани кадри

Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив е безспорен пример за най-добрите технологии в бранша. Но тя не би могла да функционира без правилните хора. От години компанията залага на развитието на собствени кадри. Заводът в Пловдив играе ролята на инкубатор за кадри, като всички служители имат възможност да се издигнат до най-високите позиции в професионалната йерархия. Единственото условие е да искат да учат и да се развиват.

Кадърът на бъдещето е човек, който иска да учи. Той е любопитен и има желание да се развива, любопитен е за природата около него", казва Мария Топчийска, изпълнителен директор на умния завод на Schneider Electric в Пловдив.

Компанията си е поставила ясна цел – да създава и развива кадри, които бързо да учат и да прехвърлят ежедневните си знания и умения в работата си. "Прекарваме много повече време в дигитализация на личния ни живот и много по-малко в дигитализация на професионалния ни свят. В Schneider се стремим да изравним тези два свята и да дигитализираме професионалния ни живот", разкрива Топчийска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БИЗНЕСЪТ НА МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ:

Да си малък е голяма работа: Prison Bound Bar-Barber-Tattoo - софийската бръснарница с добавена стойност (Видео)

Да си малък е голяма работа: The Clock или защо е важно да си сверим часовниците с европейското качество? (Видео)

Да си малък е голяма работа: Защо е важно да работиш това, което обичаш? (Видео)

Да си малък е голяма работа: Как се развива успешен семеен бизнес в големия град? (Видео)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com