Добрите продуктови познания са определящ фактор при гаранцията за качество в Kaufland България

1636
Добрите продуктови познания са определящ фактор при гаранцията за качество в Kaufland България
Снимка: Кауфланд

Виктория, Велина, Пламен и Димитър са дългогодишна част от екипа на Kaufland България и днес са едни от най-ключовите специалисти, които гарантират качеството на продукцията в търговската верига. Те са т.нар. обучители „Свежест“, квалифицирани да обучават екипите във всеки хипермаркет как да се грижат правилно за свежестта на продуктите от приема до покупката.

Познават из основи високите критерии за качество, които компанията налага и знаят как да ги прилагат ефективно в полза на клиента, защото преди да заемат тази длъжност днес, те самите са работили на всички ключови позиции – от редови служител, през ръководител отдел до заместник управител в различни филиали на компанията в страната.

„Никога не правим компромис с качеството, защото се ръководим от максимата, че предлагаме на нашите клиенти само това, което лично сме опитали и препоръчваме. За да го препоръчаме, ние трябва да познаваме добре характеристиките на качествената продукция – например от това как да я окачествим правилно при прием в склада, през това на колко градуса да изпечем тестените изделия в пекарната ни така, че да са свежи през целия ден, до това колко тънко режем сушените колбаси и на каква температура ги съхраняваме в свежата ни витрина. За всичко има критерии, които трябва да се спазват и затова обучението е толкова ключов инструмент“, разказва Димитър.

Тед Бед: Потребителите търсят все по-качествени и новаторски продукти

Българската компания с 25-годишен опит в производството на матраци създава нов бранд, насочен изцяло към клиентите на търговските вериг...

Разпределени по региони, до момента четиримата са обучили общо 60 екипа – по един във всеки обект на Kaufland в страната, чиято роля е ключова по целия път на свежите продукти в хипермаркета - от приема, през правилното съхранение и безопасност на храните, до регулярното поддържане на свежестта им след излагането им за продажба.

„Важна цел на обучението е всеки служител, който работи със свежа стока, да обогати продуктовите си познания така, че да може да консултира клиента още по-професионално. Тази практика съществува от самото начало на компанията у нас, като обученията са задължителни за всеки екип – нов или вече съществуващ, актуализират се непрекъснато и се повтарят регулярно през годината. В допълнение всеки от нас следи и дали наученото се прилага правилно спрямо критериите, като само за 2019 г. сме направили общо над 700 рутинни вътрешни проверки в обектите ни в цялата страна“, допълва Пламен.

Експертизата си четиримата допълват и актуализират регулярно няколко пъти в годината с помощта на специалистите от Аграрния университет в Пловдив, дългогодишен партньор на Kaufland България. През същите обучения преминават ръководния състав на всеки хипермаркет, както и служителите, които отговарят за качествения контрол на продукцията при приема й в централния склад на компанията.

Код „Качество“: кой и как гарантира качеството на продукцията в Kaufland България

Българският потребител има високи изисквания към качеството на продуктите, които слага на домашната трапеза. Това е един от основните к...

„Разбира се, освен експертизата, за нас като обучители е много важно да бъдем и добри психолози. Целта ни не е просто да покажем кое как се прави, а да обясним защо е важно, да ги вдъхновим винаги да се стремят към високото качество – както на това, което продават, така и в начина, по който обслужват клиентите. От личен опит знаем, че това освен отлични резултати, носи и лична удовлетвореност от компетентно свършената работа“, споделя Виктория.

Качеството е политика, която Kaufland България налага от самото начало на компанията у нас и е нещо, с което не прави компромис. Освен високите изисквания за качество, които има към производителите, с които си партнира, търговската верига разработва и прилага многостепенен външен и вътрешен качествен контрол по цялата верига на доставка и във всяка продуктова категория, която предлага на крайния клиент. Осъществява го благодарение на доказания опит на своите експерти, като държи продукцията да бъде регулярно проверявана и от независими местни и международни лаборатории.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com