X
 
 

ЕК официално ни вдигна мерника заради "Южен поток" и ЕРП-тата

България вече е обект на специална европейска процедура заради "Южен поток". Процедурата не е наказателна, а спомагателна и резултатите от нея ще определят евентуални следващи мерки от страна на Европейската комисия, предаде БГНЕС.

По време на последното заседание на Министерския съвет премиерът Пламен Орешарски де факто си призна за специалното внимание на ЕК. Оказа се обаче, че официалното стартирането й е изпратено до българските власти още в средата на април.

Процедурата е предизвикана от намеренията на управляващите за промени в Закона за енергетиката и въвеждането на термина "морски газопроводи", уточниха експерти от Еврокомисията, като обясниха, че опитите даден газопровод или част от него да излезе извън обхвата на европейското енергийно законодателство представляват сериозен проблем. Самата процедура, наречена "EUpilot", е направляваща и има за цел да реши проблемите, свързани с прилагането на европейското законодателство, както и да подобри комуникацията между съответната страна и Европейската комисия.

Процедурата предвижда 10 седмици за отговор от засегнатата държава и още 10 седмици, в които службите на комисията решават как да действат по съответния казус. В този случай България трябва да отговори между средата и края на юни, а решението и евентуалните мерки на Брюксел ще бъдат факт в края на август или началото на септември.

Говорителката на еврокомисаря Гюнтер Йотингер - Сабине Бергер каза, че може само да потвърди, че въпросната пилотна процедура е започнала и че тя не е наказателна. Комисията обаче няма практика да дава подробности на този етап от процеса, на който само задава въпроси към съответната страна.

Аналогична "пилотна процедура" Европейската комисия е започнала и заради плановете за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества. За нея важат същите правила и срокове.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  А БЕ КВОТО И ДА СИ ГОВОРИМ СИДЕРОВ Е НАЙ ПРАВ.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Ако газа идваше от друга страна, комунетата пръста си нямаше да мръднат. Но понеже идва от страната на техните господари, се блъскат като овце, коя първа да налапа уриниращия орган на онова джудже с путкинското име.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ТУКАШНИТЕ ЕВРО/АТЛАНТИЦИ В АКТУАЛНО В ОГРОМНОТО СИ МНОЗИНСТВО СА ЕДНИ ТРОЛЧЕТА НА ФЕДЕРАЛИСТИТЕ И ФИРМА ДЪНДИ. ТОЧНО , КАТО КОМУНЕТАТА НИКОГА НЕ БИХА ПОСМЯЛИ ДА ПИШАТ ИСТИНАТА , ДА ИЗОБЛИЧАВАТ САЩ И ДА ЗАБЕЛЯЗВАТ , ЧЕ ЕС НЕ ВЪРВИ НА ДОБРЕ. В ОБРАТЕН ЗНАК ДЕ. ТЕ ЗАЩИТАВАТ ЕДНИ ПОЗИЦИИ , КОЙТО ТОЧНО ВОДЯТ НАСРЕЩА ПУТИНИСТИТЕ. ЩОМ ФАЗАТА ЛИПСВА
  : 9 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ЕС вместо да вдигат мерника да се готвят за разцеплението,което идва след изборите. Те се лъжат ако смятат че ще си продължат както до сега.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Неразбрах, дали ЕК е вдигнала мерника на някого за северен поток?!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ЕК ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА ЗА ЕРП. В БЪЛГАРИЯ СА МНОГО ПАРАЗИТНИ. ТЕХНИТЕ БАНДИТИЗМИ ОБАЧЕ НЕ СКРИВАТ БАНДИТИЗМИТЕ И НА ТЕЦ МАРИЦА/ИЗТОК , ТОВА , ЧЕ БСП/ДПС ИЗТОЧВАХА БЪЛГАРИЯ ПО ГЬОЛА В БЕЛЕНЕ И ТН. БОРИСОВ КАЗВА САМО ЗА ГЬОЛА , А ДРУГОТО ЗАЩИТАВА.. БОРИСОВ КАКВО НАПРАВИ СРЕЩУ ВСИЧКО ТОВА ? НИЩО. ЕТО ТРАГЕДИЯТА НИ ОТ ЛИПСАТА НА ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИЦИ. СЕГА ПО Ю. ПОТОК, ОРЕШАРСКИ , ЗАЩО НЕ ПО БЪЗИКАТЕ Р виж още ›› УСИЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ГАЗА ? А ,ВИЕ ОПОЗИЦИЯ , ЗАЩО НЕ МУ НАПОМНЯТЕ. КАЗВАТЕ , АМА ЕС , ТОВА , ОНОВА , АМА ЗА ЕС ПЪРВО МИСЛИТЕ. ТРАГЕДИЯТА НА РОДИНАТА
 • ФЕВРУАРИ ООД 1.1 ФЕВРУАРИ ООД преди 5 години Профил на трол?
  ТРАГЕДИЯТА ОТ ТОВА , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ПОЛИТИЦИ , ЗАЩИТАВАЩИ АМЕРИКАНСКИ , ЕС , РУСКИ , ТУРСКИ , ИЗРАЕЛСКИ И ТН. КЪДЕ СА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ ИНТЕРЕС ? СИДЕРОВ , ПРЕКАЛЯВАШ С РУСКИЯТ И НЕУСЕТНО СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ПРЪМОВА В ОБРАТЕН ЗНАК. АТАКА НЕ ЛЪЖЕТЕ ,.ЧЕВ ЕВРАЗИЙСКИЯТ СЪЮЗ ЩЕ БЪДЕ СУПЕР РОЗОВО И БОГАТО . ВСИЧКО Е БОРБА И , КАТО СТЕ ЗАДН;ЦИ И В МАРСИАНСКИЯТ СЪЮЗ ДА БЪДЕМ , ЩЕ ПОТРЕСА .ЖИВЕЕМ В виж още ›› ПРЕКРАСНА ДЪРЖАВА , А СМЕ НАЙ НЕЩАСТНИ.
  : 11 !
Последно в Актуално