Facebook отваря свой офис в София

7699
Facebook отваря свой офис в София
Снимка: Getty Images/Guliver

Социалната мрежа Facebook ще отвори офис в София, който ще се занимава с контрол и модериране на съдържание.

Центърът ще бъде в партньорство с една от най-големите аутсорсинг компании у нас - TЕLUS International, една от най-големите аутсорсинг компании в България. TELUS ще оперира самия офис. Новината е била съобщена от Шавон Комиски, ръководител на отделa по политика за съдържанието в компанията, пред "Капитал".

Facebook затвори над 500 страници и акаунти заради фалшиви новини

Facebook премахна 500 страници и акаунти, които са обвинени, че разпространяват фалшиви новини в Централна Европа, Украйна и други Изто...

Информация за това събитие беше загатната още в началото на лятото на 2018 година - на събитието „Фалшивите новини и медийната грамотност в днешната дигитална реалност”, с участието на гостуващи експерти от Facebook.

"През следващата година в този център ще работят около 150 служители, които ще преглеждат съдържанието и ще оказват подкрепа на множеството различни общности във Facebook", се казва в официалното съобщение на компанията. Броят на хората в офиса ще зависи от броя на докладваните постове и снимки, които Facebook получава. В случай че броят им се увеличи, от социалната мрежа ще работят отново с TЕLUS International по набиране на нови хора.

Офисът в София е част от европейското разширяване на Facebook, след като през 2018 г. със същата цел бяха отворени и центрове в Барселона и Латвия. Общо този екип на Facebook по света наброява 30 хил. души, които се занимават със сигурността на мрежата, половината от които разглеждат съдържание. Служителите в тези центрове преглеждат съдържание, което потенциално може да нарушава правилата на социалната мрежа и има нужда от човешка намеса. Останалата част от модерацията на Facebook се извършва чрез изкуствен интелект.

Екипът в София ще преглежда докладвани постове на турски, руски и казахски език. Офисът ще започне работа до седмици, а в момента вече тече работата по обучението на хората. "Това, което TELUS International могат да направят за нас, е да ни помогнат да разглеждаме бързо милионите доклади, които получаваме всеки ден. Нашият партньор може да намери хора и да ги обучи много бързо", коментира Комиски.

#10yearschallenge - създава ли Facebook огромна база данни с лица?

Нова конспиративна теория се завъртя в онлайн пространството - в статия за "Уайърд" Кейт О’Нийл спекулира, че предизвикателството...

"Като всички останали наши подобни центрове, и в София работата ще протича на много различни езици. Именно заради това избрахме София – космополитен град, разполагащ с квалифицирани кадри, говорещи много езици", се казва още в съобщението на компанията за новия офис.

Съдържанието на български в момента се модерира от няколко центъра за разглеждане на съдържание, включително от тези в Дъблин и Есен. От Facebook коментираха, че е възможно в бъдеще част от хората в софийски офис да се занимават и с модериране на публикациите на български език.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика