X
 
 
 

Фестивалът ФАРА отново ще награди най-доброто от българската реклама

768 0
photo of Фестивалът ФАРА отново ще награди най-доброто от българската реклама
Всяка година ФАРА избира и награждава най-доброто от българската реклама. Досега това се случваше в Албена, но от миналата година фестивалът има нов дом - Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив. Промените не свършват дотук и сезонът на събитието също се сменя: вместо наесен, през 2017-та ще се състои през месец юни (от 15-ти до 17-ти).

В тон с нововъведенията, концепцията на ФАРА все повече набляга на своята лекторска и уъркшоп част, като тази година програмата е още по-наситена с международни лектори, които ще ни покажат различна перспектива за настоящето и бъдещето на комуникациите.

Само след месец ще имате възможност да бъдете част от фестивала, откъдето участниците могат да си тръгнат не само с награда за своята работа, но и с ново вдъхновение за професионалната година напред.

Пол Солет: Писател, режисьор и продуцент

Тема: Силата на eкипа

Резюме

Дискусия, насочена към това как да изградим, мотивираме и работим с творчески екип в условията на високо напрежение по начин, който е едновременно етичен и ефективен. Наблягайки на няколко елементарни, но съществени ценности и умения, които творческият мениджър може да използва, за да извади най-доброто от екипа си, ще разгледаме предизвикателствата в груповата работа и начините тези предизвикателства да бъдат превърнати в предимства.

Биография

С множество награди за своите късометражни филми, през 2008-ма Солет написва и режисира високо оценената си първа пълнометражна лента Grace. След премиерата на Sundance през 2009-та — където двама мъже не издържат на напрежението по време на прожекцията и припадат — Grace става любим на фестивалите по света, включително SXSW, Brussels и Gerardmer, където печели престижната награда на журито, а след това и Vision Award на Toronto After Dark, най-добър режисьор на Albuquerque International, и номинация за най-добър филм на Sitges Festival Internacional de Cinema Fantastic.

Солет е режисьор на изключително успешната поредица Марс по National Geographic, а тази година предстои премиерата на най-новия му филм Unchained с участието на Джон Малкович и Антонио Бандерас.

Йонатан Доминиц: Основател на Mindscapes (творчески и иновационен трейнинг)

Тема: Декодиране на иновациите (Творчески мисловни инструменти за интегриране на иновации в комуникациите)

Резюме

Всепризнат факт е, че забележителните творчески идеи са тези, които нарушават правилата и заявяват оригинално мислене и иновативен подход. Анализирайки най-добрите наградени творчески идеи по света, Mindscapes открива повтарящи се серии от мисловни модели, които обхващат тези идеи и които помагат да разсъждаваме отвъд установените шаблони, за да създадем нещо изненадващо. Лекторът ще представи тези модели и ще ни покаже мисловните инструменти, чрез които да създаваме оригинални идеи и кампании.

Биография

Основател на Mindscapes. Инструктор и лидер на проекти за творческо усъвършенстване в областта на рекламата, медиите, маркетинга и комуникациите. Йонатан е управлявал лично множество проекти по различни кампании из водещите световни рекламни агенции: от САЩ и Европа до Япония и Китай. Той е и основен лектор на голям брой международни конференции и фестивали (Cannes Lions, Eurobest, Dubai Lynx, Spikes Asia и т.н.). Oпитът му на ръководни позиции в рекламната индустрия е над 20-годишен.

Mindscapes действа на повече от 40 пазара по света (Северна и Латинска Америка, Европа и Азия). Сред клиентите им са: BBDO, McCann Erickson, Leo Burnett, DDB, Lowe worldwide, Cheil WW, Google, Coca-Cola, Mondelez, Pepsico, Carlsberg, Nestle, Vodafone, Swedbank, Eurobank и Telenor. През последните години агенциите, обучени от Mindscapes и работещи по техните методи, са спечелили повече от 25 награди на Cannes Lions, включително Grand Prix.

Проф. Богдан Драгански: Директор на Laboratory for Research in Neuroimaging - LREN ; Директор MRI Platform

Тема: "Манипулираният мозък — quo vadis, homine?"

Резюме

Ролята на подсъзнателните процеси и съзнателното възприятие (реклама) върху мотивацията на индивида. Mетоди на изследване на мозъка с ядрено-магнитен резонанс.

Биография

Професор Богдан Драгански е консултант-невролог в Департамента по клинични невронауки на Университетската болница в Лозана, Швейцария и директор на лабораторията за невроизобразяване LREN. След като специализира клинична неврология в Германия, той работи върху изчислителни анатомични проучвания на невродегенеративни и моторни заболявания в Института по неврология UCL London в Обединеното Кралство, а след това води изследвания в Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences в Лайпциг, Германия.

Настоящите проекти на проф. Драгански са в областта на мозъчното здраве и заболявания, с фокус върху идентифицирането на изобразителни биомаркери при невродегенеративните смущения като помощ в развиването на нови терапевтични подходи. Той е и един от лидерите в Medical Informatics Platform на Тhe Human Brain Project. Освен това, проф. Драгански е академичен редактор на изданията PLOS One, Frontiers in Human Neuroscience и Journal of Clinical Movement Disorders, и е член на Dystonia Medical Research Foundation Scientific Advisory Council, USA

Вим Вермюлен: Директор стратегии и иновации, Dentsu Aegis Network

Тема: Светът се управлява от нова операционна система (как да се възползваме от това)

Резюме

Светът се управлява от нова операционна система и скоростта сякаш постоянно се увеличава. Брандовете се градят по различен начин, а потребителите скачат от една технологична платформа в друга, което ги прави трудни за улавяне. Иновациите заемат централно място. Как да съвместим и управляваме всичко това?

Биография

Директор стратегии и иновации в Dentsu Aegis Network с богат опит в дигиталната трансформация и продуктовите иновации на белгийския и международен пазар. Предприемач с участие в два дигитални стартъпа. Изнася лекции в Solvay Business School, както и по целия свят.

Каталин Добре: Chief Creative Officer, McCann Worldgroup Romania

Биография

Преди 12 години започва работа като копирайтър. През годините два пъти печели Cannes Lions Grand Prix и Titanium Lion, като общият му брой награди от Cannes Lions е 24 “лъва”. Други фестивали, на които работата му е награждавана, са D&AD, Clio, One Show, Eurobest, Lia, New York Festivals, Cresta, Golden Drum. Имал е честта да журира на D&AD, Clio, Eurobest и Golden Drum. Името му е било част от класацията 30 under 30 на Forbes, а две години по-късно взима Excellence Award. Носител е на наградата за отличие IAA от 2010-та: за създаването на кампанията, донесла първата Cannes Grand Prix в Източна Европа. От четири години преподава в ADC School в Букурещ.

Мария Тодорова, NEXT-DC: Рекламният бранш носи отговорност към обществото

В средата на месец септември се проведе тазгодишното издание на най-голямото събитие за рекламната индустрия в страната - фестивалът ...

Бари Бранд: Chief Innovation Officer, Saatchi & Saatchi/Bulgaria

Тема: "Български гайди и свраки, или защо българската реклама може да промени света"

Биография

Бари Бранд наскоро се присъединява към българския офис на Saatchi като Chief Innovation officer. Печелил е множество награди за творческата работа, с която се занимава от 25 години. През последните дванадесет години е част от мрежата на Saatchi в различни части на света, а от три е посветен на това да открива иновативни начини, по които индустрията да работи със своите клиенти. И на това да променя процесите и поведението така, че да намира решения отвъд рекламата и да трансформира даден бизнес, използвайки творческо мислене.

Живял е шест години в Близкия Изток. Създава най-успешното вайръл видео в региона. Създава първата в света градина за социални медии. Спасява 20 хиляди кучета от ненавременна смърт. Обучава се като енергиен психолог. Създава think-tank, подпомагащ правителството на Обединените Арабски Емирства в насърчаването на толерантност по света. Има силно влечение към традиционната британска кухня.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Борисов поиска Ахмед Доган "да вразуми Д...

Премиерът Бойко Борисов призова почетния председател на ДПС Ахмед Доган "да говори" с партията, тъй като движението искало провал на пр...