Пет фирми срещу 6,7 млн. лв. организират българското представяне в Дубай?

17512
Пет фирми срещу 6,7 млн. лв. организират българското представяне в Дубай?
Снимка: Pixabay

Цялостната организация на българското участие в предстоящото световно изложение с изграждане на павилион в Дубай е вероятно да бъде ангажимент на ДЗЗД „България Експо 2020“. За целта са се обединили пет фирми: „Проджект Мениджмънт Адвайзори“ ЕООД, „Арка Л.Т.Д.“ ООД, „Д.о.Ф“ ЕООД, „Сиела Норма“ и „Инфинити Травел“ АД, а офертата им е на стойност 6,7 млн. лв. с ДДС.

Възложител е Министерството на икономиката. Обединението е избрано за изпълнител, но изборът е обжалван в КЗК, а от два дена е образувано и производство. Протестът е подаден от „Интер Експо Център“ ЕООД, отстранено заради ценовото му предложение. То не е било в отделен плик, а заедно с документацията, която се отваря още в началото на процедурата. Същото нарушение има и друг кандидат, но той не е обжалвал.

Припомняме, че държавата ни е наела павилион на два етажа с обща площ 817 кв. м. Партерният етаж е предназначен за изложбена част. Първият етаж е за офиси, конферентни зали, ВИП-зала, складови и санитарни помещения.

 

Според договора за участие на Република България в Световното универсално изложение ЕКСПО 2020 Дубай павилионът трябва да бъде построен от организатора до 20 октомври 2019 г. Довършителните работи и дейностите по вътрешно изграждане и оформление на павилиона ще са след това. Вносът на експонати ще бъде разрешен от 20 май 2020 г.    

Дейностите по поръчката включват разработване на концепция за българския павилион, неговото изграждане, поддръжка и демонтаж, както и организирането на събития в рамките на целия период от 6 месеца на ЕКСПО 2020 за представянето на България.

Изложението ще се проведе в периода от  20 октомври 2020-та до 10 април 2021-ва година. Страната ни ще представи своя цялостен образ по подтема „Мобилност“. А темата на изложението е: „Свързвайки умовете, създаваме бъдещето“.

 „Участието на страната ни в ЕКСПО 2020, ще даде възможност както за засилването на позициите ни като логистичен и културен хъб между Европа и Азия, така и за осигуряване на по-добър достъп до регионите на Близкия Изток, Африка и Южна Азия и техните пазари“, се сочи в прессъобщение на ведомството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика