Петролната асоциация: Симеонов се проявява като лобист на сивия сектор

1831
Петролната асоциация: Симеонов се проявява като лобист на сивия сектор
Снимка: БГНЕС

Българската петролна и газова асоциация изразява (БПГА) острото си възмущение от манипулативните твърдения и откровените лъжи, изказани на днешната пресконференция на вицепремиера Валери Симеонов и представители на няколко неназовани фирми за търговия с горива по адрес на всички големи вериги в България. Това се казва в позиция на браншовата организация до медиите.

В нея се настоява вицепремиерът веднага да сезира компетентните органи и да им предостави конкретни данни и факти за неправомерни действия на който и да било от членовете на БПГА, вместо да използва властовата си позиция за публично очерняне на големи международни компании.

Българската петролна и газова асоциация подкрепи превозвачите за мобилността

По повод законодателните предложения, засягащи автомобилния превоз на товари в Европейския съюз – т.нар. Пакети мобилност I и II ...

"Недоумяваме как икономически вицепремиер, а в лично качество и бизнесмен, не е наясно с разпоредбите на Наредба Н-18 от 13.12.2006 г. за отчитане на продажби в търговските обекти с фискални устройства. Тази разпоредба е в сила от години и се спазва от абсолютно всеки обект с фискално устройство в България, независимо от неговия оборот и без значение дали е бензиностанция, хотел, заведение или пункт на кабелна телевизия. В този смисъл, ако на обект с 24-часов режим на работа касата не се приключва в полунощ, именно това би трябвало да буди подозрения за данъчни манипулации, а не обратното", се казва в позицията.

Според БПГА буди учудване и фактът, че държавен ръководител, отговорен за икономическата политика, "проявява непознаване както на данъчната нормативна уредба, така и на принципа на действие на онлайн-връзката на търговските обекти с НАП, до чието управление и данни има достъп единствено приходната агенция".

"Тя работи по един и същи начин на всеки обект, снабден с данъчен терминал, отново без значение от неговата големина и обороти", пишат от асоциацията.

"Апелираме към господин вицепремиера да прояви повече интерес към това, какъв риск представляват за хазната стотиците неизвестни фирми без капитал и активи, но с големи данъчни задължения, и към истинските цели на яростната съпротива срещу законопроекта за горивата, в която се включва като лобист на интересите на сивия сектор", завършват съобщението си от БПГА.

БПГА: Промените в закона за горивата целят борба със сивия сектор

Промените в закона за горивата целят борба със сивия сектор в бранша, нямат за цел да налагат рестрикции. Това каза Светослав Бенчев, е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика