X
 
 

Ръководителят на "Свилоза" намекна много сериозно, че НЕК нарочно прави кризи с тока

2830 0
photo of Ръководителят на "Свилоза" намекна много сериозно, че НЕК нарочно прави кризи с тока
Снимка: Actualno.com/Петя Бързилска
Няма нужда да подозирам, цифрите са красноречиви. Има една статистика от 100 години за кой ден и кой час колко ток се произвежда. Историческата роля на НЕК е да не прекалява с производството на ток, колкото трябва, а не да прави изкуствено търсене. Това заяви бизнесменът Красимир Дачев, който е известен като собственик на "Свилоза".

Или си много глупав, или манипулираш. Не мога да вляза в джапанките на управляващия НЕК, добави собственикът на "Свилоза". Той добави, че като знаеш, че има годишен планов ремонт на АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ „Марица Изток 2”, защо изключваш американските централи, та ЕСО да се обажда, че има извънредно положение, попита Дачев.

Въпрос на време е токът да поскъпне сериозно, смятат експерти

Националната електрическа компания е поискала близо 20% увеличение на тока за бита и малките фирми от 1 юли. Според доклад на НЕК прог...

Тази работа ми прилича на италианска стачка, продължи Дачев пред Нова телевизия и уточни какво значи това – формално да изпълниш задание, без да го правиш. И зададе отново въпрос – на кого НЕК казва да включи и изключи?

„В България има пазар, но почти. Има борса, но почти. Нека всеки да може да си купува и пазара, а има такива хора, които искат да управляват пазара – не познавам хора, които да са по-силни от истинския пазар”, уточни Дачев.

Красимир Дачев нападна директно ръководителя на НЕК Петър Илиев, като го обвини, че не знае например, че „Свилоза” е продала топлоенергийните си мощности, те са станали ТЕЦ „Свищов” и той не работи от 5-6 години. Който назначава ръководителят на НЕК, да реши проблема, завърши бизнесменът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители