Старият асфалт от магистралите ще отива за ремонт на общински пътища

10087
Старият асфалт от магистралите ще отива за ремонт на общински пътища
Снимка: БГНЕС

Отстраненият при ремонтните дейности по магистралите асфалт ще бъде предоставен на общините, за да се кърпят с него дупките по поддържаните от тях пътища, съобщи на нарочна пресконференция днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Според Павлова по този начин държавата ще подкрепи общините при поддръжката на общинските пътища.

При ремонтът на магистралите ще бъдат фрезовани около 60 000 куб. метра асфалт. Той ще се използва основно за рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа, за която няма възможност да се отпуснат пари от бюджета, предаде Агенция "Фокус".

Местните власти, които желаят да получат материала, трябва да заявят това в Националното сдружение на общините. Задача на сдлужението ще е да събира и обобщава заявките като приоритизира най-спешните обекти. Съгласуваният с министъра на финансите списък ще бъде представен за одобрение в Министерския съвет.

Павлова предупреди: Чакайте много ремонти по пътищата това лято и трудно движение

Очертава се горещо лято, с много ремонти по цялата пътна мрежа. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Ли...

Междувременно в четвъртък, 14 май, ще има протест в Павликени. Причината - пагубното състояние на пътя Полски Тръмбеш -Горна Липница - Патреш. Той е част от републиканската пътна мрежа. На места дупките са толкова големи, че шофьорите, за които трасето е единствена алтернатива, са проправили просеки през гори и поляни, за да минават по-безопасно, казват хората. По трасето ежедневно минават средищните автобуси с учениците от няколко села - в пряка опасност от произшествия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика