Заради бум в онлайн покупките: Доставките от Европа със значително забавяне

2640
Заради бум в онлайн покупките: Доставките от Европа със значително забавяне
Снимка: iStock

Доставките от Европа се бавят със седмица – две. От по-далечни дестинации закъснението може да е и до 40 дни. Причината е не само пандемията, но и в увеличеният обем на онлайн търговията през последните години. Това коментира Момчил Антонов от Националното сдружение на куриерите и спедиторите, цитиран от БНР.

„Има куриерски служби, които събират големи поръчки, за да бъде по-евтино за клиентите им. Това обаче забавя доставките.'', допълни Петър Ванчев от Асоциацията за електронна търговия. „Електронната търговия безспорно оказва влияние и върху спедиторския бизнес“, коментира и темата Момчил Антонов от Националното сдружение на куриерите и спедиторите. По думите му обаче има голяма разлика между куриерския бизнес и спедиторския. Той смята, че големите закъснения на доставките се дължат и в увеличения обем от онлайн търговия в последните години и в пандемията, която е предизвикала истински бум на транспортираните количества пратки.

Живот онлайн: Поръчваме си от кафе до рибно меню за Никулден

Заради пандемията от COVID-19 потребителите у нас масово се насочиха към онлайн поръчките, а търговците прехвърлиха бизнеса си в мрежат...

Според Антонов куриерите и спедиторските фирми е добре да си сътрудничат, за да не се бавят доставките. "При куриерските служби говорим за 10-15 фирми, а електронните търговци са над 10 хиляди. Някои успяват навреме да върнат парите на потребителите, ако не са доволни, като това става по-бързо при големите фирми и хората да не остават разочаровани, пише Монитор.

Според Петър Ванчев вече всичко се търгува онлайн, докато 7 години е имало бум на продажбите на обувки и дрехи, днес може да се закупи или продаде през компютъра всичко. „Ние дори като компания сме наели повече хора и персоналът ни е нараснал с над 70 на сто, заради по-натоварената логистика“, поясни още Ванчев. „Преобладава наложеният платеж. А дали плащате в брой или през карта, няма голяма разлика от гледна точка за сигурност'', добави той. На въпрос дали международните онлайн магазини са конкуренти на българските Ванчев заяви, че те се развиват по-слабо в Европа и по-добре в САЩ. Този тип електронни магазини имат много малък интерес към Източна Европа, поясни Ванчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика