Alfa Romeo Giulia ще се задвижва от V6 на Ferrari

33431
Alfa Romeo Giulia ще се задвижва от V6 на Ferrari

Ще я видим и разберем повече за нея на 24 юни, когато най-после ще бъде официално показана.

От дълго време я знаем като Giulia (но това може скоро да се промени), напълно новият седан на Alfa Romeo, с който трябва да започне възраждането на марката и пълната промяна на моделната гама. А сега вече е ясно, че на 24 юни ще я видим и официално, когато бъде представено по време на изложението „Експо“ в Милано. Харалд Местер, шефът на Alfa Romeo и Maserati, хвърля малко светлина в тунела пред Autocar. Според него немските премиум седани са „предимно студени и клинични... тези автомобили нямат душа.“ Докато новата Alfa ще е пълна противоположност на тези коли.

Очаква се новата Alfa да влезе в продажба през пролетта на 2016 г., като ще се предлага и в по-гореща версия, оборудвана с V6 двигател, разработен за очаквания Ferrari Dino. Вероятно става въпрос за битурбо агрегат, от който Ferrari ще извадят около 500 к.с., но в Alfa той ще бъде по-маломощен.

Fiat влага 5 млрд. евро в Alfa Romeo

Алиансът Fiat Chrysler Automobiles планира инвестиция от 5 млрд. евро за възстановяване на Alfa Romeo. Това заяви ръководството на конц...

Базовата Giulia ще използва „новаторски 4-цилиндров двигател с висока мощност“, който ще играе ролята на заместител на 1,75-литровия двигател на Alfa Romeo, монтиран в 4С. В най-високата си версия този мотор трябва да вади около 300 „коня“. Напълно новият модел ще стъпва върху платформа на Maserati и стандартно ще е със задвижване на четирите колела, а като опция ще се предлага версия с предно предаване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com