Ford обнови един от топ-моделите си в Европа

4862
Ford обнови един от топ-моделите си в Европа
Снимка: Ford

Компанията Ford представи сериозно модернизирания компактен хечбек Fiesta, който е един от най-важните модели на марката в Европа. Автомобилът получава допълнително базово оборудване, променена външност, нови електронни системи, а също така и усъвършенстван мотор за спортната версия ST.

След обновяването хечбекът получава нова предна броня, като и увеличени решетка на радиатора и въздухозаборници, а също така и джанти с нов дизайн. Още в базовото оборудване на модела са включени светодиодни фарове, а срещу доплащане се предлага и матрична оптика.

Ford и General Motors влизат в съда заради спор за име

Компанията Ford подаде официална заявка до агенцията за патенти и търговски марки в САЩ (USPTO) с искане да прекрати всички права на ко...

В салона се появява 12,3-инчов цифров приборен панел и 8-инчов екран на информационно-развлекателния комплекс SYNC 3, който работи с протоколи Apple CarPlay и Android Auto, а също така и с гласови команди. Като опция се предлага аудиосистема Bang&Olufsen c 10 колони и усилвател с мощност 575 Вата.

В списъка с електронни помощници на водача се появява система за предупреждение за преминаване край забранителен знак, която дава визуален и звуков сигнал. Освен това, сред спомагателните системи попадат адаптивен круиз-контрол с възможност за пълно спиране и потегляне след това, а също така функция за контрол на слепите зони и асистент при паркиране.

Гамата двигатели е досегашната, като в нея влизат 1,0-литров турбомотор EcoBoost с 3 цилиндъра, който е достъпен в 3 варианта на мощност - 100, 125 и 155 к.с. При двата по-мощни варианти моторът работи с 48-волтова "мека" хибридна система. Скоростните кутии са 6-степенна механична или 7-степен автомат.

Що се касае до спортната версия ST, тя продължава да разчита на 1,5-литров турбомотор с 4 цилиндъра, който развива 200 к.с. При него въртящият момент е увеличен с 10% - от 290 на 320 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,5 секунди.

Ford показа с какво ще замени Mondeo

След няколко месеца слухове, които бяха комбинирани с официално съобщение за спирането на производството на Mondeo през 2022 година, ко...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com