Jaguar обнови най-успешния си модел

2501
Jaguar обнови най-успешния си модел
Снимка: Jaguar

Първият кросоувър на Jaguar F-Pace излезе преди 4,5 години и вече е във втората половина на жизнения си цикъл. Въпреки успешното си представяне на пазара (на модела се падат около 1/3 от продажбите на британската марка) логично се стигна до неговото обновяване, което е доста сериозно.

Промените в дизайна не са чак толкова много, но все пак се виждат ясно. Обновеният F-Pace получава нови преден капак и броня, както и модернизирана решетка на радиатора. Предните и задните светлини също са различни, като вече се светодиодни. Бронята отзад също е нова, като тя се променя в зависимост от нивото на оборудване на модела.

Jaguar и Land Rover подготвят супер екстремни всъдеходи

Подразделението Special Vehicles Operation на компанията Jaguar Land Rover разработва екстремни версии на два от кросоувърите в гамата ...

Интериорът обаче е напълно изменен, като старият мултимедиен-комплекс отива в историята. Неговото място заема напълно новата система Pivi Pro с 11,4-инчов екран. Тя разполага с отделен източник на захранване, така че може да работи, дори когато двигателят не е включен.

Освен това, Pivi Pro предлага технология за обновяване на софтуера от разстояние. Тя разполага и с две SIM-карти, за да осигури работа на двата LTE-модема. Също така може да се включат два смартфона наведнъж, използвайки протокола Bluetooth. Системата работи с Android Auto и Apple CarPlay. Обновеният F-Pace получава и нов 12-инчов приборен панел.

Като цяло салонът на първия кросоувър на Jaguar е променен, като освен нов приборен панел има различен блок на климатичната система (същият като на електрическия I-Pace), нов волан и джойстик на лоста за скоростите, който заменя досегашната шайба.

Седалките вече са с функция за масажа, както и със зони за нагряване и охлаждане. Климатичната система има йонизатор на въздуха с технология Nanoe и салонен филтър PM2.5, който улавя частици по-малки от 2,5 микрона. Добавена е и система за активно подтискане на шума.

Изненадващо достъпен: E-Pace - вторият SUV на Jaguar (тест-драйв)

Десетилетия наред марката Jaguar е символ на луксозните динамични седани и спортните мощни купета и кабриолети. През последните години ...

Променени са и двигателите на модела, като от гамата отпадат вариантите с механични скорости и задно предаване. За кросоувъра ще се предлагат задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична скоростна кутия, а гамата двигатели включва единствено мотори от семейството Ingenium на Jaguar.

Турбодизеловия мотор с с обем 2,0 литра и 4 цилиндъра вече се предлага само в две версии – със 163 и 204 к.с. От двете бензинови модификации (250 и 300 к.с.) остава само по-слабата, но пък в гамата влизат редови 6-цилиндрови мотори с обем 3,0 литра, които досега се поставяха на моделите на Land Rover и Range Rover. Бензиновият има две версии на мощност – 340 и 400 к.с., а дизеловият развива 300 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com