Новата Mаzda3 е най-спортно изглеждащият хечбек

17860
Новата Mаzda3 е най-спортно изглеждащият хечбек
KODO дизайнерският език на Mazda стои отлично на 6-цата, а при хечбека изглежда още по-спортно. Like от нас.

Снимките на новата Mazda3 попаднаха „случайно“ в нета още сутринта, часове преди официалната премиера на модела по-късно днес. Но са реалните, липсва само интериорът. Но ще имаме време да ви го покажем. Сега бързаме да видите новата 3-ка на Mazda, тъй като е вероятно най-спортно изглеждащият масов хечбек, който се е появявал по улиците.

Дизайнерският KODO език на марката ми се понрави изключително много в Mazda6, но тук той е дори по-смел и дързък, а това не винаги е добре за японска марка. Но в този конкретен случай резултатът изглежда наистина впечатляващо. Отред няма изненади, но отзад... отзад виждам някои прилики с Alfa Romeo, което в този случай е положително. Дизайнът отзад е много агресивен, за което спомага и силно скосения покрив, както и двете линии, които минават през профила - от от фаровете и под огладелата, и тази над прага.

 

Подобно на Mazda6, новата Mazda3 е досла дълга за класа си със своите 4465 мм и 2700 мм колесна база. Последният параметър не ме изненадва, тъй като първото поколение на модела бе с най-дългото междуосие в клас С. Широчината на новата генерация е 1795 мм, докато височината е само 1450 мм. Обемът на багажника е 350 л (не е нещо нечувано), който може да се увеличи до 1250 л при сгъване на задните седалки.

Базовият двигател е Skyactiv-G 1.5 със 100 к.с. и 150 Нм. На следващото стъпало е Skyactiv-G 2.0, чиято мощност е снижена до 120 к.с. и 210 Нм. С него автомобилът ще се ускорява до 100 км/ч за 8,2 сек и ще развива максимални 210 км/ч. Същият двигател се предлага и във версия с 165 к.с. и 210 Нм. Този агрегат върви успоредно със системата i-ELOOP за регенерация на енергия при спиране, използваща паралелен кръг.

 

Дизеловата моторизация е поверена на 2.2 Skyactiv-D, като за Mazda3 ще се предлага само по-маломощната му версия: 150 к.с. и 380 Нм при 1800 об/мин.

Окачването на 2014 Mazda3 е MacPherson отпред и многоточково отзад. Масата на базовата модификация е 1195 кг, докато дизеловата – 1330 кг.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com