X
 
 

САЩ остава без луксозните модели на Mercedes и BMW

7571 0
photo of САЩ остава без луксозните модели на Mercedes и BMW
Снимка: Mercedes-Benz
Американският президент Доналд Тръмп смята сериозно да вгорчи живота на германските производители на луксозни автомобили. Това съобщава немското изданието Wirtschaftswoche, според чиято информация още на срещата с френския си колела Еманеул Макрон през април Тръмп е обявил, че ще спре достъпа на производители като Daimler AG и BMW AG до американския пазар.

Държавният глава на САЩ, които нееднократно заплашваше западноевропейските автомобилни производители, е казал пред Макрон, че ще продължи да поддържа подобна политика, докато нито един модел на Mercedes-Benz не престане да се движи по 5-о авеню в Ню Йорк.

Най-скъпите автомобили, които се продават в Европа

Европа е най-малкият континент в света, но въпреки това си остава един от най-важните пазари за автомобилните производители. И няма как...

Тръмп вече е поръчал на своята администрация да провери дали вноса на леки автомобили не застрашава националната сигурност на САЩ. Една от обсъжданите мерки е въвеждане на мито в размер на 25% върху европейските коли, предназначени за американския пазар.

Големите автомобилни производители вече на няколко пъти си навлякоха гнева на американския президент, който ги критикува заради това, че предпочитат да произвеждат колите си в съседно Мексико вместо в Щатите. Тръмп е недоволен, че в Ню Йорк се срещат повече модели на BMW и Mercedes отколкото американски автомобили в Германия.

В момента немските марки заемат около 90% от пазара на премиум-моделите в САЩ. При това само 30% от тях се произвеждат в Щатите, останалите се внасят от други държави.

 

Ще рискува ли Тръмп търговска война с Китай или ще търси реципрочност

Доналд Тръмп все още предстои да положи клетка като президент на Съединените американски щати, но в серия тревожни бележки и публикации...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Спецполицаи изведоха барикадиралия се софиянец

Полицията изведе от дома му 57-годишния мъж, който се барикадира в дома си в столичния квартал "Овча купел". По време на операцията няма пострадали...