Себастиен Льоб атакува „Дакар“ с Peugeot (видео)

17434
Себастиен Льоб атакува „Дакар“ с Peugeot (видео)

Най-великият рали пилот за всички времена предприема ново предизвикателство –едно от най-големите, присъединявайки се дрийм тима на Peugeot за старта на легендарното рали „Дакар“ през януари.

Деветкратният Световен рали шампион и рекордьор при изкачването на Пайкс Пийк се присъединява към екипа на Peugeot. 41-годишният Льоб е един от най-успешните пилоти в историята на моторния спорт. Той има безпрецедентното съотношение от 46,2% на победи спрямо стартове. Той ще атакува рали „Мароко“ (3-9 октомври) зад волана на 2008DKR редом с Карлос Сайнц. За Льоб това ще е много специална повторна среща – той бе съотборник със Сайнц за първия си пълен сезон в World Rally Championship през 2003, докато испанецът не реши да сложи край на WRC кариерата си през 2004. В Мароко. Сайнц ще пилотира най-новия PEUGEOT 2008DKR16, докато Льоб – версията от 2015-а. След този старт ще дойде и най-предизвикателното рали - 13-дневният „Дакар“, прекосяващ териториите на Аржентина и Боливия. В Южна Америка ще се присъединят Стефан Петерханзел и Сирил Дeпре, допълвайки пилотския състав на Peugeot Total.

Новият Peugeot 2008 DKR16 е по-голям и по-мощен (видео)

Peugeot Sport представи актуализираната версия на 2008 DKR, с който ще атакува тазгодишното издание на рали „Дакар“. Моделъ...

Освен че е спечелил най-много ралита, специални етапи и шампионати, Себастиен Льоб се превърна в „Крал на Пайкс Пийк“, когато изпари рекорда при изкачването на Пайкс Пийк с Peugeot и Red Bull преди две години в Америка: епично постижение, което вече е легендарна част от историята на моторния спорт.

Сега, той става част от най-великия отбор, който някога е атакувал „Дакар“. Както каза Стефан Петерханзел, 11-кратен победител в „Дакар“: „Себастиен Льоб е еталон в моторния спорт. Има много малко неща, които аз, или който и да е друг, можем да го научим.”

Редом до Льоб, какъвто бе случаят при 9-те му световни титли и 78 WRC победи, ще седне верният му навигатор - Даниел Елена. Мароко ще отбележи завръщането на най-успешния спортен дует в историята на моторния спорт, когато двамата ще стартират ново приключение след 17 великолепни години в рали спорта.

Подобно на Льоб, 42-годишният Елена никога не се е състезавал в Крос кънтри преди, но той премина през интензивно обучение, за да се подготви за предизвикателствата на едно от най-взискателните навигирания в света, при което екипите трябва да мислят и реагират моментално, за да покорят най-плашещия офроуд пейзаж. Те са подпомагани от сложно GPS оборудване, насочващо ги от една до следваща междинна точка.

Двойна победа за Peugeot 2008 DKR в „Пътя на коприната“

Peugeot Sport се завърна на континента и по-специално в Китай, който е най-големият пазар на марката, изправен пред ново предизвикателс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт