Засега воланът остава

8312
Засега воланът остава

В проучването Future of Driving, проведено от Volvo, участие взеха над 10 000 човека от цял свят. Това е най-голямото онлайн проучване, фокусирано върху автономното шофиране. Резултатите са интересни.

Проучването показва, че 92% от отговорилите смятат, че, макар безпилотните машини да са създадени с цел да улеснят живота ни, човекът, към днешна дата, е най-развитата „машина“ и трябва да може да поеме пълния контрол върху автомобила във всеки момент.

Автономно шофиране, но с вратите напред!

Автономното шофиране се превръща във фикс идея на много от големите автопроизводители. BMW е поредният, който се пръсединява към разраб...

Зашеметяващите 81% от участниците са съгласни, че, в случай на инцидент, автомобилният производител трябва да поеме пълната отговорност, ако автомобилът е в напълно автономен режим. Интересното е, че Volvo е първата компания, която приема пълната отговорност, ако неин автономен автомобил участва в инцидент.

Нещо повече, 90% са съгласни, че автомобил с автономен режим на движение трябва да премине през изпит, подобен на този за взимане на свидетелство за правоуправление.

Проучването показва още, че 88% от участниците вярват, че технологията в автономните автомобили не трябва да елиминира любовта от шофирането, докато 78% мислят, че тази технология ще направи времето на пътуване много по-полезно и смислено.

Обобщението, което прави Андерс Тилман-Микиевич, е това: „Хората ни казаха, че имат нуждата от контрол върху автомобила, но и възможността да изберат кога да делегират управлението на автомобила… затова, воланът остава задължителен, докато тези нужди не се променят.“

Към 2046 г. всички коли ще са автономни?

Подобно твърдение звучи доста силно, но и логично. Дали това ще е годината, предстои да видим (живот и здраве). Но твърдението е дело н...

В момента Volvo работи по иновации като Sensus Connect, Auto Brake и Run Off Road Protection или Pilot Assist, всички от които се предлагат в новия СХ90. Concept 26 (на снимката) е първият интериор на автономен автомобил, демонстриращ новия начин на мислене спрямо това, как безпилотните коли ще се интегрират в ежедневния живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com